Морква буде свіжою аж до весни: як її правильно зберігати

Читати російською
Автор

Коренеплід залишатиметься свіжим місяцями

Після збору урожаю важливо вміти його правильно зберегти, аби овочі та фрукти залишалися свіжими аж до весни. Так, часник господині зберігають в банці з сіллю, а для зберігання моркви існують свої лайфхаки.

Для цього овочу важлива попередня підготовка та створення певних умов. Як зберегти моркву свіжою надовго розповідає "Телеграф".

Як зберегти моркву свіжою

Так, для тривалого зберігання моркви, її варто перебрати та добре висушити. Підгнилі, зів'ялі або хворі коренеплоди потрібно прибрати від свіжих та міцних. Мити моркву не варто, а зняти суху землю та бруд м'якою щіткою — обов'язково. Також для збільшення терміну зберігання моркви, необхідно обрізати її бадилля. Після цього овочі варто викласти на папір і дати їм підсохнути на свіжому повітрі протягом 2-3 днів за сухої погоди.

У квартирі моркву можна зберігати до весни у звичайних сухих ящиках, обравши прохолодне і темне місце. Якщо у вас є балкон, то овочі можна помістити туди. Розкладіть моркву в ящики та поставте їх на балкон. Щоб уникнути замерзання взимку, накрийте ящики ковдрою.

Також моркву можна зберігати у холодильнику. Це досить просто, адже необхідну температуру можна виставити та підтримувати. Зокрема, коренеплід чудово зберігається за температури від 0° до +2° у відсіку для овочів. При цьому плоди мають лежати в ящиках або в пакетах з отворами, аби запобігти утворенню конденсату. Іншим ефективним способом зберігання моркви в пакетах є створення вакууму. Для цього можна скористатися вакууматором або видалити повітря за допомогою звичайного пилососа.

Якщо ж ви вирішили зберігати моркву у підвалі чи погребі, то потрібно підготувати великі дерев'яні ящики. Коренеплід потрібно розкладати шарами, а дно та між овочами викладати наповнювач. Це може бути пісок, тирса, мох або лушпиння цибулі. Незалежно від вибраного матеріалу, він повинен бути обов'язково сухим.

Раніше ми писали, як зберегти банани жовтими і без темних плям. Вони будуть свіжими майже місяць.