Швидка зарядка "вбиває" батарею телефону лише в одному випадку: чого не можна робити

Читати російською
Автор

Важливо дотримуватися простого правила

Швидка зарядка дуже зручна, особливо в умовах, коли Росія руйнує енергосистему України, і світло може вимикатися будь-якої миті. Однак є думка, що вона шкодить смартфону.

Як пише сайт itechua, хоча швидка зарядка здатна прискорити деградацію акумулятора, зазвичай це відбувається лише за певних умов. Зокрема, йдеться про звичку власника ставити телефон на швидку зарядку, коли там залишається менш як 3-5% заряду, або після повної розрядки телефону. Це може скоротити термін служби акумулятора на рік.

Водночас швидке зношування батареї залежить від багатьох факторів: якість акумулятора, умови експлуатації та частота зарядки. Крім того, більшість сучасних смартфонів мають системи керування зарядкою, які захищають від перегріву та передчасного зносу акумулятора.

Таким чином, небезпека негативного впливу швидкої зарядки на телефон існує при недотриманні рекомендацій. Ставити телефон на зарядку рекомендується, коли рівень заряду досягає щонайменше 20% і заряджати до 80%. Також потрібно використовувати тільки якісні та справні кабелі та зарядні пристрої.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому може не працювати швидка зарядка. Причин може бути кілька. Перш за все необхідно переконатися, що функцію швидкого заряджання увімкнено.