Одна помилка в приготуванні пюре перетворить картоплю на огидний клейстер: ніколи так не робіть

Читать на русском
Автор

Чому не варто використовувати блендер

Картопляне пюре — це для багатьох найулюбленіший гарнір. Ми ділились вдалим рецептом від французького кухаря Жоеля Робюшона. Тепер розповімо, чому не варто використовувати блендер під час приготування гарніру.

Електричний блендер може здатися зручним інструментом для приготування пюре, однак кухарі не радять його застосовувати. Він може значно вплинути на текстуру та смак картоплі. Тому краще брати традиційну товкучку.

Чому не варто збивати картопляне пюре блендером?

Блендер перетворює картоплю на однорідну масу без будь-яких грудочок, що може зробити пюре занадто рідким і без текстури. Він не "перемішує" часточки, як товкачка, а розрізає їх, тим самим перетворюючи пюре на огидний клейстер.

Товкачка ж залишає невеликі, практично невагомі шматочки картоплі, які не роблять пюре грубим і навіть не відчуваються на смак, але зберігають його текстуру чіткою. Завдяки більш грубій структурі, пюре краще утримує смак масла, молока і спецій.

Ще один варіант — протерти картоплю через сито. Так ви зведете нанівець ризик отримати грудкувате пюре, але збережете його особливу текстуру та багатство смаку.

Тому блендер — не найкраще рішення, коли ви готуєте пюре. Також ми розповідали, як швидко зняти філе з оселедця.