Ви точно "грішили" цим: експерт назвав три причини, чому не можна мити м'ясо перед приготуванням

Читать на русском
Автор
Ви робили це неправильно
Ви робили це неправильно. Фото ru.freepik.com

Чому м'ясо мити не варто

Багато господинь переконані, що м’ясо потрібно мити, наприклад, перед приготуванням відбивних. Водночас інші вважають це зайвим, оскільки під час приготування продукт у будь-якому випадку проходить термічну обробку.

Насправді мити м’ясо перед приготуванням не рекомендується. Є вагомі причини для цього, про які в Instagram розповів Олександр Огороднік.

Чому не можна мити м'ясо

1. Підвищений ризик розповсюдження бактерій.

Дехто вважає, що миття м’яса перед приготуванням допомагає усунути бактерії. Однак це хибне уявлення, адже всі шкідливі мікроорганізми знищуються саме під час термічної обробки, яка ефективно їх нейтралізує.

Важливо лише дотримуватись правильного температурного режиму під час готування м’яса. Для курятини, наприклад, оптимальною є температура 75 градусів. Проте знімати з вогню можна вже при 72 градусах, оскільки температура продовжить підвищуватися.

2. Втрата смакових властивостей.

М’ясо має складну структуру і неповторний смак, який важко з чимось порівняти. Промиваючи його під водою перед приготуванням, ви ризикуєте втратити значну частину смакових соків, які вимиваються під час цього процесу, що знижує насиченість і глибину смаку.

3. Ускладнення смаження через зайву вологу.

При обсмажуванні м’ясо не набуде апетитної скоринки, оскільки волога, що увібралась після промивання, почне активно випаровуватись. Це призведе до того, що м’ясо більше нагадуватиме варене, ніж смажене, і втратить бажану текстуру.

Раніше ми писали, як почистити рибу від луски без ножа. Ви впораєтеся за хвилину.