Один секретний інгредієнт врятує картоплю в мундирі від потемніння - лайфхак від господинь

Читать на русском
Автор
1420
Варена картопля більше не потемніє, якщо користуватися цим правилом
Варена картопля більше не потемніє, якщо користуватися цим правилом. Фото maxmenu.ru

Потрібний компонент додають у воду ще на етапі відварювання бульби

Нерідко трапляється, що картопля після відварювання починає темніти і через це виглядає не дуже естетично. На щастя, вирішити таку проблему дуже просто і допоможе з цим один простий інгредієнт.

Що це за секретна добавка, знають Патріоти України. Такий лайфхак стане в пригоді і напередодні святкових застіль, і під час приготування усіляких страв у будні.

Причини потемніння картоплі можуть бути різними: починаючи від помилок при вирощуванні, і закінчуючи неправильними умовами зберігання. Однак найчастіше усе залежить все-таки від сорту овочів: одні більше схильні до потемніння, інші — значно менше.

Як зробити, щоб варена картопля не темніла

Аби картопля в мундирі не темніла, під час варіння досвідчені господині додають у воду оцет. Але його повинно бути зовсім трошки, щоб у страви потім не було кислого присмаку.

Альтернативний варіант — лимонний сік або лимонна кислота. Цей інгредієнт має такі ж властивості, як і оцет.

Інші рекомендації кухарів

  1. Вже очищену відварену у мундирі картоплю радять залишити у холодній воді на 10-15 хв.
  2. А от варити її варто відразу у киплячій, а не в холодній воді.

Раніше ми розповідали як можна легко позбутися неприємного запаху у холодильнику. Щоб прибрати весь сморід достатньо зробити домашній "миючий засіб" з простих інгредієнтів, які знайдуться на кожній кухні.