Сушіння одягу на радіаторі й не тільки: часті помилки з опаленням, що влетять у копійку

Читать на русском
Автор
Батареї можуть працювати ефективніше, якщо врахувати деякі нюанси
Батареї можуть працювати ефективніше, якщо врахувати деякі нюанси. Фото shutterstock.com

Щоб витрачати тепло економно, пам’ятайте про низку простих правил

У сезон опалення рахунки за комунальні послуги виростають, тож хочеться трохи їх скоротити. Заощадити на теплі допоможе його раціональне споживання. Є ряд помилок, які забирають "плюс", а заразом і ваші гроші.

Одна з частих помилок – сушіння одягу після прання на радіаторі. Але є й інші дії, які збільшать ваші витрати, а радіатор змусять більше працювати, розповідається в матеріалі видання The Sun.

Помилка №1: Розвішувати випрані речі

У вас може виникнути спокуса повісити шкарпетки та штани на радіатор, щоб вони швидше висохли. Але в результаті ви ризикуєте платити більше за рахунками. Одяг над радіаторами заважає їм працювати ефективно, в будинку може стати холодніше, вам захочеться прогріти приміщення та збільшити показник термостату.

Помилка №2: Загороджувати батареї меблями

Якщо ваші меблі блокують радіатори, можливо, настав час зробити перестановку. Інакше ви заважаєте циркуляції гарячого повітря кімнатою. А все, що заважає вашій системі опалення працювати ефективно, додасть нулів у платіжці. Радіатори повинні бути якомога вільнішими від перешкод. Об’єкти, що стоять на дорозі, можуть поглинати частину тепла від радіатора. Найчастіше йдеться про диван.

Помилка №3: Включити усі радіатори

Коли ви вмикаєте опалення, переконайтеся, що радіатори не включені в кожній кімнаті. Щоб заощадити гроші, залишайте їх увімкненими тільки в кімнаті, яку ви використовуєте, інакше це марна витрата енергії.

Помилка №4: Не видаляти повітря з радіаторів

Якщо ви знайшли холодні ділянки на радіаторі, можливо, настав час прокачати його. Ймовірно, всередину потрапило повітря. Видалити його з радіатора — просте завдання, яка допоможе вам не витратити зайві кошти. Вимкніть опалення, за допомогою ключа відкрийте клапан, якщо почуєте шиплячий звук – значить виходить повітря. Як тільки випустите повітря, закрийте клапан. Тепер радіатор працюватиме краще.

Раніше "Телеграф" розповідав, що також слід періодично чистити батареї від пилу.