Холоди не страшні? Як від морозу рятує термобілизна

Читать на русском
Автор
Термобілизна надівається під два інші шари одягу — основний та верхній захисний
Термобілизна надівається під два інші шари одягу — основний та верхній захисний. Фото evergo.com.ua

За термобілизною треба доглядати аби вона не втратила властивості

В разі перебоїв з опаленням або сильних холодів на вулиці корисною українцям буде термобілизна. Для військових на фронті вона також стане у пригоді.

Термобілизна — це така спеціальний вид одягу, який вноситься найнижчим шаром. Вона покликана допомогти з підтримкою температури тіла. Попри міф вона не гріє у люті морози, а відводить вологу на наступний шар і через це тіло людини не охолоджується. Для того, щоб обрати правильну термобілизну треба знати як ви плануєте її використовувати. Експерти зазначають, що видів термобілизни основних три:

  • синтетична
  • вовняна
  • комбінована.

У термобілизни з натуральних матеріалів варто одразу дивитися склад. Якщо там є бавовна, від неї варто відмовитися. Вона занадто швидко вбирає вологу, погано сохне і не підходить для активного руху. Натуральна термобілизна має бути виготовлена з вовни, бажано з вовни овець мериносів. Така тонка термобілизна буде дуже тепла. Розраховувати на те, що справжня термобілизна з мериноса буде дешевою не варто. Також треба виконувати всі умови по догляду за нею.

Синтетична термобілизна — найбільш популярний вид. Швидко сохне, майже не вбирає вологу, зберігає форму і достатню еластична. Є вона у різних цінових категоріях. Один з недоліків — доведеться частіше прати.

Що ж до комбінованої то тут зрозуміло є і шерсть мериносу, і синтетика. Зазначимо, що щільність тканини також буває різна. Для зими використовується 220 – 300 г/м².

Якщо розподіляти по потребах, то той хто активно рухається, наприклад займається альпінізмом потребує частіше більш зносостійкий синтетичний варіант. Для тих кому треба утеплитися і при цьому активність не планується, варто вибрати вовняну. Термобілизну треба прати після використання, але не можна це робити із звичайним порошком у гарячій воді. Сильно висока температура води може знижувати властивості термобілизни. Віджим застосовувати у машинці не можна, під забороною також праска і сушка на батареї.

Як доглядати за термобілизною
Як доглядати за термобілизною / Gorgany

Раніше "Телеграф" розповідав, що треба мати обов'язково взимку вдома на випадок надзвичайної ситуації. Також є певний перелік харчів, які допоможуть зігрітися в зимову пору року.