Всього одна звичка врятує будинок від плісняви: що обов’язково робити восени та взимку

Читать на русском
Автор
1416
Не залиште цвілі шансу
Не залиште цвілі шансу. Фото Pexels

За допомогою цієї поради ви зможете запобігти появі плісняви

Осінь та зима – час, коли в приміщеннях з’являється пліснява. Цьому сприяє підвищена вологість та низькі температури через відключення опалення. Крім того, що пліснява не естетично виглядає, вона завдає шкоди організму.

Є багато ефективних способів боротьби з пліснявою. Але все ж таки краще зробити все, щоб вона не з’явилася. Допоможуть у цьому звички, які мають стати щоденною рутиною, радить видання Metro.

Ознаками появи плісняви в будинку можуть бути не лише чорні або зелені плями на стінах, стелі або на затірці між плитками. Відшарування шпалер, запах вогкості в будинку або почуття більшої втоми, ніж зазвичай, також можуть свідчити про наявність грибка.

Як запобігти появі цвілі

Коли ви вранці заправляєте ліжко, обов’язково відкиньте ковдру та відкрийте вікно у кімнаті. Це дозволить зайвій волозі легко виходити з приміщення та знизить ймовірність вогкості у спальні.

Відкриття штор або жалюзі вранці може природно зігріти кімнату і знизити ймовірність накопичення вологи або конденсату на вікнах.

Це просте завдання слід виконувати щодня, і тоді в кімнаті не з’явиться пліснява.

Ключем до запобігання появі плісняви в будинку є недопущення скупчення вологи. При приготуванні на кухні або у ванній кімнаті завжди використовуйте витяжку і регулярно протирайте її.

Якщо ви кип’ятите чайник або готуєте без кришки, завжди тримайте вікно відкритим, щоб водяна пара могла легко виходити за межі кухні.

Якщо ви дотримуватиметеся цих звичок щодня, з великою часткою ймовірності вдасться пережити зиму не турбуючись про плісняву чи вогкість.

Раніше "Телеграф" ділився способами боротьби з конденсатом. Вони стануть у пригоді для тих, у кого немає осушувача повітря.