Ліки, створені штучним інтелетом, почали випробовувати на людях

Автор
Ліки, створені штучним інтелетом, почали випробовувати на людях

Препарат DSP-1181 створений для лікування обсесивно-компульсивного розладу, й нині тестування ліків проводиться у Японії.

Японська компанія Sumitomo Dainippon Pharma разом з британською Exscientia оголосили про початок першої фази клінічного дослідження ліків, створених за допомогою штучного інтелекту.

Фахівці створити препарат DSP-1181 використовуючи платформу штучного інтелекту Centaur Chemist, яка призначена для пошуку ліків, повідомляють Engadget та Exscientia.

Обсесивно-компульсивний розлад Тест на обсесивно-компульсивний розлад (ОКР) – це захворювання, що характеризується нав'язливими обсесіями (думками) і компульсіями (діями та ритуалами), які заважають нормальному життю людини. Під час ОКР в особи виникають нав'язливі думки, які вона намагається усунути за допомогою своєрідних "ритуалів" та різних нав'язливих дій.

Нав'язливі думки або вчинки можуть забирати досить багато часу і бути настільки нестерпними, що людині стає важко нормально жити. Через це у неї псуються стосунки з рідними та друзями.

Приклади компульсій: відчуття неспокою, якщо предмети лежать "на не своєму місці", перед виходом з дому стукати по предметах, або дивитись чітко 8 разів на себе у дзеркало, не наступати на тріщини, йти тільки однією дорогою або тільки з одного боку, торкатись до стін у надуманих місцях, постійно мити руки та користуватись антисептиками.

Приклади обсесії: панічний страх захворіти, боязнь бактерій та вірусів, нав'язливі думки про смерть або того, що має статись щось погане.

Штучний інтелект уперше у світі розробив ліки

Дослідники зазначають, що використання штучного інтелекту дозволило завершити етап пошукових досліджень менш ніж за 12 місяців. Це досить короткий термін, адже з використанням традиційних методів пошукові дослідження становлять 4,5 роки.