Ви точно робили ці помилки: що не варто робити під час приготування котлет

Читать на русском
Автор

Котлети вийдуть соковитими та м'ясистими

Котлети є популярною стравою багатьох господинь і кожна має свій коронний рецепт. Однак часто буває так, що страва виходить сухою та несмачною.

Все це — через популярні помилки, які багато хто робить. Про що саме йдеться — розповідає "Телеграф".

Чому котлети виходять сухими та розвалюються

Надлишок панірувальних сухарів

Панірувальні сухарі додають котлетам соковитості, але їхня надмірна кількість може зіпсувати консистенцію фаршу. Занадто багато сухарів робить котлети пухкими та не дуже стійкими, через що вони можуть розпадатися під час смаження. Рекомендована пропорція – приблизно 3 столові ложки сухарів на 500 грамів фаршу. За бажання замість сухарів можна використати вівсянку як безглютеновий варіант.

Надмірна кількість овочів

Овочі можуть створювати зайву вологу, що ускладнює формування міцної структури котлет. Якщо хочеться додати овочі, краще подавати їх окремо або у складі соусу. Велика кількість нарізаних, особливо соковитих овочів, призводить до того, що котлети втрачають форму і можуть розпадатися.

Занадто багато яєць

Яйця виступають як сполучний інгредієнт, але їх надлишок може зробити котлети надто рідкими. Оптимальна кількість – одне яйце на 1 кілограм фаршу. Якщо ви не вживаєте яйця, можна замінити їх хлібом, замоченим у молоці.

Зайві добавки, окрім м’яса та спецій

Надмірне додавання не м'ясних компонентів, таких як крупи чи бобові, також може впливати на структуру котлет. Чим більше у фарші таких добавок, тим вища ймовірність, що котлети втратять форму і розпадуться.

Раніше ми писали, як зробити відбивні надзвичайно соковитими. Через використання секретного інгредієнта вони вийдуть ароматними та смачними.