Як приготувати печінку так, щоб не було неприємного присмаку: рецепт секретного соусу до страви

Читать на русском
Автор
46711
Як приготувати соковиту печінку в сметанно-гірчичному соусі
Як приготувати соковиту печінку в сметанно-гірчичному соусі. Фото vazhnoznat.com

За цим рецептом субпродукт перетвориться на справжній делікатес

З цим корисним субпродуктом готується безліч страв. Однак нерідко страва залишає після себе неприємний післясмак, навіть після того, як печінка була добре затушкована з цибулею та іншими інгредієнтами.

Щоб уникнути цього, можна приготувати печінку (підійде і яловича, і свиняча, і куряча) у гірчично-сметанному соусі. Вона вийде дуже ніжною та соковитою за цим рецептом, і без того самого специфічного присмаку, пише vazhnoznat.

Інгредієнти:

  • 700 г печінки
  • 3-4 шт. цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 4 ст. л. сметани
  • 1 ч. л. з гіркою гірчиці
  • спеції
  • сіль

Приготування:

  1. Печінку нарізаємо. Шматочки заливаємо окропом і залишаємо в такому вигляді на кілька хвилин. Якщо це яловича печінка, попередньо знімаємо з неї плівку.
  2. Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо її у невеликій кількості олії. Додаємо трохи цукру та солимо овочі. Готуємо цибулю до трохи золотистого кольору. Додаємо дрібно нарізаний часник і перемішуємо.
  3. За хвилину викладаємо до цибулі шматочки печінки. Додаємо спеції та сіль за смаком. З прянощів для печінки найкраще підходять чорний мелений перець, базилік, шавлія, майоран, орегано, чебрець або розмарин. Перемішуємо і тушимо на мінімальному вогні під закритою кришкою 3-5 хвилин.
  4. Готуємо соус. У мисці змішуємо сметану та гірчицю. Якщо вийшов дуже густий соус, додаємо трохи води. Солимо і перемішуємо.
  5. Соус додаємо на сковороду, в якій тушиться печінка. Накриваємо кришкою і тушимо 10-12 хвилин на повільному вогні.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати картоплю фрі, щоб вона вийшла хрусткою.