Як приготувати печінку так, щоб не було неприємного присмаку: рецепт секретного соусу до страви
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 46711
![Як приготувати соковиту печінку в сметанно-гірчичному соусі](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/9/0d/8a34f57c-a6f7a033e9160a50a3ac3584b30870d9.jpg?v=1952_1)
За цим рецептом субпродукт перетвориться на справжній делікатес
З цим корисним субпродуктом готується безліч страв. Однак нерідко страва залишає після себе неприємний післясмак, навіть після того, як печінка була добре затушкована з цибулею та іншими інгредієнтами.
Щоб уникнути цього, можна приготувати печінку (підійде і яловича, і свиняча, і куряча) у гірчично-сметанному соусі. Вона вийде дуже ніжною та соковитою за цим рецептом, і без того самого специфічного присмаку, пише vazhnoznat.
Інгредієнти:
- 700 г печінки
- 3-4 шт. цибулі
- 2 зубчики часнику
- 4 ст. л. сметани
- 1 ч. л. з гіркою гірчиці
- спеції
- сіль
Приготування:
- Печінку нарізаємо. Шматочки заливаємо окропом і залишаємо в такому вигляді на кілька хвилин. Якщо це яловича печінка, попередньо знімаємо з неї плівку.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо її у невеликій кількості олії. Додаємо трохи цукру та солимо овочі. Готуємо цибулю до трохи золотистого кольору. Додаємо дрібно нарізаний часник і перемішуємо.
- За хвилину викладаємо до цибулі шматочки печінки. Додаємо спеції та сіль за смаком. З прянощів для печінки найкраще підходять чорний мелений перець, базилік, шавлія, майоран, орегано, чебрець або розмарин. Перемішуємо і тушимо на мінімальному вогні під закритою кришкою 3-5 хвилин.
- Готуємо соус. У мисці змішуємо сметану та гірчицю. Якщо вийшов дуже густий соус, додаємо трохи води. Солимо і перемішуємо.
- Соус додаємо на сковороду, в якій тушиться печінка. Накриваємо кришкою і тушимо 10-12 хвилин на повільному вогні.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати картоплю фрі, щоб вона вийшла хрусткою.