Хрусткий зовні і м’який і ніжний усередині: секрет приготування ідеальної картоплі фрі

Читать на русском
Автор
Рецепт ідеальної картоплі фрі
Рецепт ідеальної картоплі фрі. Фото pexels.com

Візьміть ці поради на озброєння та дивуйте своїх рідних смачною стравою

Картопля фрі — це дуже смачне доповнення до багатьох м’ясних страв, і, напевно, улюблений гарнір більшості дітей та дорослих. Пропонуємо вам ознайомитися з кількома порадами та хитрощами приготування цієї страви, щоб ви могли самостійно приготувати ідеальну картоплю фрі вдома.

По-перше, спочатку потрібно звернути увагу на сковороду, на якій ви смажите картоплю, пише портал santeplus. Більш досвідчені кухарі відзначають, що краще вибирати чавунну сковороду або сковороду з антипригарним покриттям. Також дуже важливо, щоби була кришка. Окрім цього, зверніть увагу на правильний вибір картоплі для смаження.

Також дуже важливою складовою ідеальної картоплі фрі є олія для смаження. Вершкове масло абсолютно не підходить для приготування хрусткої картоплі фрі, а ось невелика кількість оливкової олії, змішаної з соняшниковою (3 ложки оливкової олії на чверть літра соняшникової олії) підійде ідеально.

Крім цього, перед приготуванням, бажано опустити картоплю в холодну воду на кілька хвилин. Потім промокніть овоч паперовими рушниками та беріться за готування. Завдяки цій пораді картопля буде хрумкою зовні і м’якою всередині.

Рецепт ідеальної картоплі фрі

  1. Візьміть сковороду з високими бортами і налийте достатню кількість масла.
  2. Розігрійте масло, і коли воно досягне приблизно 160 °, опустіть в нього добре просушена картопля.
  3. Обсмажте картопля фрі протягом 5 хвилин, потім злийте воду.
  4. Підніміть температуру олії приблизно до 180°, а потім знову обсмажте картоплю фрі ще 3–4 хвилини.
  5. Викладіть картоплю на паперові рушники, злегка приправте сіллю та подавайте до столу.

Загалом, можна використовувати будь-які приправи для картоплі фрі (петрушку, часник, куркуму або навіть перець). Можна навіть змішати кілька спецій, проте при додаванні картоплі потрібно бути обережними, щоб додати їх у потрібний час. Сухі спеції, наприклад, дуже легко підгоряють, якщо додати їх на початку приготування.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прискорити процес приготування буряків. Простий лайфхак допоможе відварити овоч лише за 10 хвилин. А також ми писали, як варити пельмені, щоб вони не злипалися. Важливий нюанс кулінари запозичили у китайців.