Чорновіл: Скоро загибель батька визнають вбивством на замовлення

Читать на русском
Автор
Чорновіл: Скоро загибель батька визнають вбивством на замовлення Новина оновлена 22 березня 2024, 15:14

Нинішнє керівництво Генпрокуратури має реальну волю розкрити справу про загибель В’ячеслава Чорновола, вважає син політика.

Наразі з’явилися шанси на розкриття справи про загибель В’ячеслава Чорновола. Про це в ексклюзивному коментарі розповів син політика Тарас Чорновіл.

"Найближчим часом визнають, що це було замовне вбивство. Тобто, це шанс на основне розкриття справи. Але втратили час у пункті "замовники". Немає в живих Юрія Кравченка та генерала Едуарда Фере. А це саме ті люди, які передавали наказ". виконавцям від реальних замовників. Тому імен справжніх замовників ми так і не дізнаємось", — наголосив Т.Чорновіл.

За його словами, нинішнє керівництво Генеральної прокуратури має реальну волю розкрити справу про загибель його батька.

"Віктор Шокін доведе справу до кінця. Так само переживав справу Святослав Піскун, коли обіймав цю посаду. В інших генпрокурорів я такого бажання не бачив", — зазначив Т.Чорновіл.

Як повідомляв УНН, 25 березня виповнилося 16 років від дня загибелі видатного політичного та громадського діяча, засновника та лідера Руху В’ячеслава Чорновола, який загинув в автомобільній катастрофі 25 березня 1999 року.

Автомобіль, на якому лідер Руху повертався з Кіровограда, на великій швидкості врізався у вантажівку з причепом, який розвертався. У цій автокатастрофі загинув водій Чорновола Євген Павлов. Прес-секретар лідера НРУ Дмитро Понамарчук був госпіталізований із тяжкими травмами.

Чоловік, який перебував за кермом вантажівки, у ДТП серйозних травм не отримав. Однак через деякий час і він помер, за офіційною версією, через інфаркт. Проте низка ЗМІ поширила інформацію, що причиною його смерті могло стати навмисне отруєння.

Ряд політиків заявили про можливість того, що вантажівка на нічній трасі з’явилася не випадково. Слідство встановило, що причиною загибелі Чорновола став нещасний випадок, проте згодом розслідування було відновлено. Згодом Генпрокуратура повністю реабілітувала водія В’ячеслава Чорновола Є.Павлова, якого звинувачували у порушенні правил дорожнього руху, які спричинили смерть В.Чорновола. Обставини ДТП, в якій загинув В.Чорновіл, досі розслідуються Генеральною прокуратурою України.