Випускники коледжів і ПТУ складатимуть підсумкову атестацію у формі ЗНО

Читать на русском
Автор
Випускники коледжів і ПТУ складатимуть підсумкову атестацію у формі ЗНО Новина оновлена 08 серпня 2023, 10:08

Учні коледжів та ПТУ складатимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО з трьох предметів, але ці зміни впроваджуватимуть поступово.

Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій під час регіональних нарад щодо вступної кампанії 2018 року.

"Позиція МОН така, що форма та умови проведення ДІА мають бути однаковими для всіх — незалежно від того, в якому типі закладу набувається загальної середньої освіти. Це впровадження буде поступовим протягом трьох років. 2018 року учні закладів професійної та вищої освіти, які надійшли на базі 9-ти класів будуть складати ЗНО з української мови. Через рік — також з математики чи історії України на вибір, а ще через рік — усі предмети підсумкової атестації", — зазначив Вадим Карандій.

Також було наголошено, що закладам, які готують молодших спеціалістів на базі 9-ти класів, потрібно вже зараз готуватися до організації ЗНО з української мови. Відповідне тестування відбудеться 24 травня 2018 року.

"Зараз на сайті УЦОЯО для кожного навчального закладу створено кабінет керівника. Це стандартизований інтерфейс, де ми збираємо всю інформацію, необхідну для проходження учнями підсумкової атестації у формі ЗНО. Керівникам закладів професійної освіти потрібно внести туди інформацію про очолюваний заклад до 28 грудня цього року. Саме на її основі відбуватиметься реєстрація учнів на тестування", — наголосив керівник Центру.