Звинувачений у привласненні 100 млн грн банкір вийшов на волю

Читать на русском
Автор
Звинувачений у привласненні 100 млн грн банкір вийшов на волю Новина оновлена 16 березня 2024, 11:34

Суд навіть не зобов’язав Омеляненка залишатися в країні

Отопився на історії з виведенням з "Укргазбанку" 100 млн гривень топ-менеджер фінустанови Олексій Омельяненко вийшов на волю.

Про це пишуть низка ЗМІ.

Зазначається, що історія вийшла не найлогічнішою: досудове розслідування встановило, що Омельяненко в 2008-2010 роках за попередньою змовою видав 100 млн грн кредиту підставній фірмі, після чого вивів їх і не повернув, чим завдав великих збитків банку та вкладникам.

У лютому 2019 року суд заарештував екс-заступника голови правління "Укргазбанку" та екс-члена наглядової ради, а також призначив домашній арешт керівнику підприємства.

6 квітня Печерський суд Києва продовжив його арешт на 60 діб і в десятки разів зменшив суму застави, а при наступному перегляді взагалі змінив запобіжний захід і відпустив банкіра під особисте зобов’язання.

Що цікаво, суд не лише опустив Омельяненка, а й не зобов’язав його не залишати країну, не вилучив на зберігання його паспорт і не видав електронний браслет. Тобто Олексій Омельяненко, маючи фінансову можливість, може будь-якої миті просто виїхати з країни.