Уряд звільнив начальника Південно-Західної залізниці

Читать на русском
Автор
Уряд звільнив начальника Південно-Західної залізниці Новина оновлена 08 серпня 2023, 06:24

Кабінет міністрів України звільнило з посади начальника Південно-Західної залізниці (ПЗЗ) Олексія Кривопішина.

Таке рішення уряду озвучив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на брифінгу в середу. "Кривопишин звільнений з посади рішенням уряду", — сказав він

Як повідомлялося, Державна адміністрація залізничного транспорту Україна ("Укрзалізниця") повідомляла про намір оскаржити в суді ухвалу Шевченківського районного суду Києва про відміну наказів гендиректора УЗ про звільнення керівництва Південної залізниці. До цього в.о. гендиректора "Укрзалізниці" Максим Бланк звільнив керівний склад Південно-Західної залізниці.

Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про усунення з посади начальника Південно-Західної залізниці А.Кривопішина у зв’язку з оприлюдненою у ЗМІ інформацією про корупційні схеми.

М.Бланк, у свою чергу, повідомляв про тиск на співробітників Південно-Західної залізниці, які фігурували у відповідних сюжетах ЗМІ, і 11 березня доручив в.о. голови Південно-Західної залізниці невідкладно притягнути до відповідальності ініціаторів їх переслідування. Того ж дня Південно-Західна залізниця спростувала повідомлення М.Бланка.

Крім того, М.Бланк повідомляв про призначення Володимира Тягульського в главу Південно-Західної залізниці. Потім він повідомив, що невідомі особи, які перебувають в офісі ПЗЗ, продовжували перешкоджати доступу до робочого місця В.Тягульського.

Крім цього, в.о. голови "Укрзалізниці" оприлюднив на своїй сторінці відео, в якому фігурували невідомі особи у формі камуфляжу. У сюжеті йшлося про те, що займався діями зазначених людей начальник адміністративної служби залізниці, помічник начальника Олексій Коновал.

М.Бланк направив лист із викладом зазначених фактів до Генеральної прокуратури.

Пізніше, 17 березня, у ЗМІ з’явилася інформація про намір О.Кривопішина оскаржити того дня у Київському окружному адміністративному суді своє усунення, Увечері того ж дня стало відомо, що суд зупинив дію рішення Кабміну про призначення в.о. начальника Південно-Західної залізниці В.Тягульського.

Нагадаємо, що на засіданні Кабінету Міністрів України правоохоронці затримали Голову Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського.