Колесников: Інформація про офшорну реєстрацію "Конті" давно відома

Читати російською
Автор
Новина оновлена 04 серпня 2024, 18:28

Бізнесмен Борис Колесніков заявляє, що інформація про офшорну реєстрацію кондитерської компанії "Конті" давно відома і перебуває у публічному доступі.

Бізнесмен, голова "опозиційного уряду" Борис Колесніков заявляє, що інформація про офшорну реєстрацію кондитерської компанії "Конті", основним бенефіціаром якої він є, давно відома і перебуває у публічному доступі.

"Цією "сенсацією" вже півтора роки і вона перебуває у публічному доступі з грудня 2014 року, коли було видано ліцензію НБУ на переоформлення активів", — цитує політика його прес-служба у вівторок.

При цьому Б.Колесніков нагадав, що у грудні 2014 року він не був ані державним службовцем, ані депутатом. "Тому, як керувати підприємствами, не порушуючи українського законодавства – це моя особиста справа", — наголосив він.

Раніше низка ЗМІ з посиланням на базу даних, опубліковану на сайті Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ) Offshore Leaks, повідомили, що кондитерська корпорація "Конті" належить офшорній компанії, бенефіціарами якої є Б.Колесніков та брат олігарха Ріна. Крім них, вигодоодержувачами компанії є дружина Б.Колеснікова Світлана, екс-регіонали Сергій Кій та Юрій Чортков, син донецького бізнесмена Михайла Ляшка В’ячеслав, а також дружина покійного гендиректора футбольного клубу "Шахтар" Жигана Такташева Раїса з дітьми Ельмірою та Ренатом.

Фірма була зареєстрована на Британських Віргінських островах у грудні 2014 року.

Як повідомлялося, Група "Конті" заснована у 1997 році. Основними виробничими активами є Донецька, Костянтинівська, Горлівська кондитерські фабрики (Україна) та дві фабрики у Курську (Росія). Основні торгові марки — Amour, Bonjour, "СуперКонтик", "Беліссімо", BisKonti, "Джек".