Тепло, але з опадами: де чекати дощів та гроз до кінця тижня

Читать на русском
Автор
747
Дівчина з парасолькою
Дівчина з парасолькою. Фото freepik.com

Температура повітря буде досить високою

Третя декада травня принесла в Україну потепління, проте його супроводжуватимуть дощі. Подекуди прогнозуються грози.

За прогнозом Українського гідрометцентру, у середу, 22 травня, сильні дощі, місцями з грозами пройдуть на Закарпатті, у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Чернігівській, Сумській та Полтавській областях. Температура повітря вдень очікується на рівні +21 +29 градусів.

У четвер, 23 травня, опади прогнозуються у деяких західних областях, на сході, півночі, північному сході та Полтавщині. Вночі буде від 11 до 16 градусів тепла, вдень повітря прогріється до +23 +29 градусів.

Карта погоди на 23 травня

У п’ятницю, 24 травня, дощі, місцями з грозами, охоплять більшу частину України. Без опадів буде лише на півночі країни, Харківщині та Херсонщині, а також у деяких західних областях. Вночі стовпчики термометрів покажуть +11 +17 градусів, вдень прогнозується від 22 до 29 градусів з позначкою "плюс".

Карта погоди на 24 травня

У суботу, 25 травня, дощитиме лише у західному регіоні, на решті території України без опадів. Вночі синоптики обіцяють 9-16 градусів тепла, вдень — +22 +26 градусів.

Карта погоди на 25 травня

Неділя, 26 травня, буде дощовою у деяких західних, центральних та східних областях, а також на півдні та південному сході. Вночі стовпчики термометрів покажуть від 9 до 16 градусів вище за нуль, вдень повітря прогріється до 22-26 градусів тепла.

Карта погоди на 26 травня

Раніше метеоролог Ігор Кібальчич розповів "Телеграфу", якою буде погода в Україні до кінця весни. Останніми днями трохи похолодає.