Стихія розгуляється: синоптик дав прогноз на тиждень і назвав два регіони з небезпечною погодою

Читать на русском
Автор
1556
Погода буде нестійкою Новина оновлена 03 червня 2024, 06:48
Погода буде нестійкою. Фото pexels.com

Десь буде град та шквали, а десь — рекордна спека

На більшій частині територій України цього тижня буде нестійка та спекотна погода. Водночас очікуються зливи та грози, місцями ймовірний град та шквальний вітер.

За прогнозом метеоролога Ігоря Кібальчича, показники температури з 3 по 9 червня будуть вищими за норму. Найбільша кількість опадів прогнозується на заході та півночі.

"Тут також не виключені небезпечні та стихійні метеорологічні явища, пов’язані з грозовою активністю", — попередив синоптик.

У понеділок, 3 червня, грозові дощі можливі у північних та західних областях, на решті території країни без опадів. Вдень у цих регіонах буде +20 +25 градусів, в решті — +27 +33.

У вівторок, 4 червня, у західних, північних та місцями центральних областях пройдуть короткочасні дощі з грозами. Сильні зливи з градом та шквалами 20-25 м/с вдень можливі на заході країни, а також у Київській області. Вночі стовпчики термометрів покажуть 13-19 градусів тепла, вдень прогнозується +23 +28 градусів, на півдні та сході повітря прогріється до +28 +33.

У середу, 5 червня, по всій країні окрім південно-східної частини та Криму, йтимуть дощі з грозами, місцями град та поривчастий вітер. Вночі буде від 13 до 19 градусів з позначкою "плюс", вдень 22-27 градусів вище за нуль, а в східних і південних областях повітря розжариться до +29 +34 градусів.

У четвер, 6 червня, у центрі та на півдні переважно без опадів, в решті регіонів місцями пройдуть грозові дощі. Вдень можливі град та шквали. Температура повітря вночі становитиме +13 +19 градусів, вдень стовпчики термометрів піднімуться до 22-27, у південно-східних областях до 30 градусів вище за нуль.

У п’ятницю, 7 червня, опадів поменшає, тільки на заході можливі дощі з грозами. Вночі прогнозується 11-16 градусів тепла, вдень +22 +27, у південній частині країни до +30 градусів.

У суботу, 8 червня, короткочасні дощі з грозами очікуються на заході та місцями в центрі. У західних областях ближче до вечора прогнозуються сильні зливи з грозою та поривами вітру, а також градом. Вночі градусники покажуть від 12 до 17 градусів вище за нуль, вдень очікується +23 +28 градусів.

У неділю, 9 червня, захід та північ продовжать поливати дощі, які супроводжуватимуть грози. Вночі температура повітря складе 13-18 градусів тепла, вдень прогнозується +25 +30 градусів. На півдні та в центрі спека сягне +31 +33 градусів.

Раніше "Телеграф" детальніше розповідав про погоду у найбільших містах України у перший тиждень червня.