Луї Сі Кея звинуватили у сексуальних домаганнях

Читать на русском
Автор
Луї Сі Кея звинуватили у сексуальних домаганнях Новина оновлена 27 липня 2023, 12:33

У сексуальних домаганнях коміка звинуватили п’ятьох жінок.

Кабельний телеканал НПО припинив співпрацю з коміком Луї Сі Кеєм, якого п’ять жінок звинуватили у сексуальних домаганнях.

Зазначається, що комік не братиме участі у благодійній передачі Night of Too Many Stars на допомогу дітям з аутизмом. Крім того, НВО видалить усі програми з Кеєм, доступ до яких могли отримати користувачі послуги "відео на запит".

Видання наголошує, що телеканал FX не перервав співпрацю з коміком, але висловив глибоке занепокоєння у зв’язку зі звинуваченнями на його адресу.

Луї Сі Кей – зірка стендапу та творець успішного комедійного серіалу « Луї», де він, по суті, грає самого себе. У скетчах комік виявляє особливу увагу до теми сексуальних перверсій та мастурбації. У своєму виступі 2011 року він, зокрема, говорив, що американці готові мастурбувати на що завгодно, аж до провідних новин («Ну скажи ще раз „в Лівії…“ — скінчу прямо на свій плоский телевізор») та підлітків — поп-зірок. У серіалі «Луї» є епізод, де головного героя представляють на телебаченні як «Коміка/Онаніста»: він виступає на захист мастурбації та сперечається з представницею християнської організації, яка закликає до заборони онанізму.

9 листопада 2017 року The New York Times опублікувала свідчення п’яти жінок, за словами яких Луї Сі Кей або мастурбував при них, або пропонував їм подивитися на це. Учасниці комедійного дуету Дана Мін Гудман та Джулія Волов розповіли, що 2002-го після їхнього виступу на фестивалі в Аспені комік запросив обох у свій номер: дівчата хотіли відсвяткувати, а бари були закриті — тому вони погодилися. Гудман і Волов не встигли зняти зимові куртки, як Луї Сі Кей запитав, чи не проти вони, якщо він помастурбує при них. Дівчата подумали, що це жарт, і розсміялися — проте Луї Сі Кей роздягся і справді почав мастурбувати. Як стверджують учасниці комедійного дуету, від несподіванки вони були паралізовані і продовжували сміятися, поки комік не скінчив собі на живіт. Після цього вони втекли.

(на фото Дана Мін Гудман)

(На фото Джулія Лі Волов)

Комік Еббі Шакнер у 2003 році зателефонувала Луї Сі Кею, щоб запросити у своє шоу. Під час розмови той почав ділитися своїми сексуальними фантазіями і «говорив із пристрастю в голосі»; Шакнер чула, що він мастурбує, але не перервала розмову.

Комік Ребекка Коррі розповіла, що 2005-го Луї Сі Кей хотів помастурбувати навпроти неї — вона була проти. Ще одна жінка анонімно розповіла, що наприкінці 1990-х комік просив її подивитися, як він мастурбує, і вона погодилася.

( На фото Ребекка Корі)

Публікація The New York Times не перший випадок, коли Луї Сі Кея звинувачують у мастурбації на людях. У 2012 році таблоїд Gawker, не згадуючи імені, розповів про коміка, який любить мастурбувати при жінках, навіть якщо вони не зацікавлені в цьому, і згадував випадок у готелі в Аспені.

Луї Сі Кей або ігнорує звинувачення, або заперечує все, що пишуть у пресі. Він стверджує, що це чутки. «Це чутки, ось що це таке, – заявив він на прес-конференції у Торонто у вересні 2017 року. — І якщо ви їх поширюєте, то лише роздмухуєте їх і робите їх реальними».

При цьому в інтерв’ю NYT жінки, які заявили про поведінку Луї Сі Кея, розповіли, що він не публічно вибачався перед ними. За словами Шакнер, яка чула по телефону, як комік мастурбує, він подзвонив їй через шість років після того розмови і вибачився; Шакнер вибачення прийняла. У 2015 році Луї Сі Кей також зателефонував Ребеці Коррі, перед якою він нібито хотів помастурбувати десятьма роками раніше. У розмові він вибачився за те, що «роздягся перед нею у ванній»; Коррі відповіла, що цього ніколи не було; комік зізнався, що переплутав людей.

Після публікації The New York Times телеканал HBO оголосив, що припиняє працювати з Луї Сі Кеєм. Його виключили зі списку учасників благодійної програми Night of Too Many Stars, яка має вийти 18 листопада. Його виступи більше не показуватимуть у сервісі HBO, який надає «відео на запит». Луї Сі Кей також не з’явився у шоу Стівена Кольбера 9 листопада, у день виходу статті NYT. Фільм «Я люблю тебе, татусю», прем’єра якого запланована на 17 листопада, не вийде у прокат.

За сюжетом фільму літній режисер закохується в неповнолітню дочку телепродюсера, якого грає Луї Сі Кей. Персонаж коміка намагається запобігти роману доньки, яку грає Хлоя Морець. Критики ще до публікації NYT про Луї Сі Кеї писали, що на тлі останніх свідчень про домагання у кінобізнесі картина «виглядає катастрофою».