Toyota і Honda відкликають шість мільйонів авто

Автор
Toyota і Honda відкликають шість мільйонів авто

6 мільйонів авто по всьому світу відкликають через подушки безпеки.

Через проблеми з подушками безпеки японські концерни Toyota та Honda змушені відкликати близько шести мільйонів авто.

Про це повідомляє портал Motor з посиланням на заяву компанії.

"Компанія Toyota запускає глобальну відкличну кампанію, яка стосуватиметься 3,4 мільйона автомобілів, 2,9 мільйона з яких були продані в США, через імовірність електронної несправності, внаслідок якої подушки безпеки можуть не розкритися при ДТП", - йдеться в повідомленні.

Як уточнює портал, мова йде про моделі Corolla 2011-2019 років випуску, Matrix 2011-2013 років, а також Avalon 2012-2018 років. Зазначається, що встановлений на них електронний блок керування недостатньо захищений від різних перешкод. Це може стати причиною того, що в разі потреби подушка безпеки не спрацює.

DW пише, що також про відкликання 2,7 мільйона авто у США та Канаді повідомила компанія Honda. Втім цього разу йдеться про проблеми з механізмами, що надувають подушки безпеки компанії Takata. Повідомляється, що ці несправності можуть призводити до вибуху подушок із викидом металевих осколків.

Дарія Квіткова та Нікіта Добринін зізналися, що не бажають пишного весілля

Як повідомляв Укрінформ, японський автовиробник Toyota відкликає в Сполучених Штатах Америки близько 696 тисяч автомобілів через проблеми з паливними помпами.