В Audi планують випустити бюджетний міський електромобіль

Автор
В Audi планують випустити бюджетний міський електромобіль

Німецький виробник хоче скласти конкуренцію своєму головному оппоненту.

Схоже, в Audi вирішили, що BMW i3 аж надто вільно почуває себе в своєму сегменті. На сьогоднішній день бренду нічого не варто, випустити невеликий міський електрокар, який явно створить низку проблем баварцям. Все йде до того, що так вони і зроблять.

Справа в тому, що на сьогоднішній день кількість платформ у концерну Volkswagen дозволяє виробникам буквально шастати в будь-який клас, створюючи все нові і нові прориви, що стають справжнім пеклом для їх конкурентів.

Переходячи ближче до суті очікуваної новинки, Audi задумалася над виведенням моделі на вже відомій платформі MEB Entry. Малятку належить запекла боротьба з однокласниками, але, схоже, в компанії особливо не переживають із цього приводу. Не дивлячись на те, що ринок маленьких міських електромобілів вже рясніє безліччю пропозицій від всіх відомих брендів, німецький виробник зовсім не поспішає випускати машину прямо зараз. Фермін Сонейра Сантос, який обіймає посаду керівника маркетингу компанії Audi, заявляє, що машина з'явиться на ринку не раніше 2023 року. Ясна річ, що за цей час конкуренти встигнуть набрати непогані обороти, набивши шишок на власних помилках і недоліках. Але, судячи з усього, ці хлопці аж надто впевнені в своїх силах.

Renault випустить бюджетний електромобіль під брендом Dacia

Що ж, маленька міська Audi, яка, найімовірніше, буде максимально наближена зовні до концепції AI: ME, яку навряд чи просто так двічі викочували на виставки світового рівня. Машина зможе проїхати на одному заряді більше 200 кілометрів. Орієнтовна потужність очікується в межах 170 к.с. Рівне такі ж цифри зараз пропонує i3s від BMW. Забавно, чи не так?

Розмови - розмовами. Нам нічого не залишається, як чекати дебюту нового члена сімейства Volkswagen AG, щоб до кінця зрозуміти, навіщо конкретно Audi вплутується в цю авантюру. Як не крути, а виглядає вона і справді вже дуже вражаюче.