В Мінфіні прогнозують фінансову допомогу Україні в Світового Банку

Автор
В Мінфіні прогнозують фінансову допомогу Україні в Світового Банку

Україна може отримати фінансову підтримку від СБ на початку 2020 року.

Україна може отримати фінансову підтримку від Світового банку на початку 2020 року за умови виконання низки заходів, зокрема - проведення приватизації, продовження виваженої фіскальної політики та ефективного управління держборгом, реформи корпоративного управління в держбанках, повідомило Міністерство фінансів за підсумками зустрічі української делегації 16 жовтня з представниками СБ.

"Ці та інші заходи можуть дозволити Україні отримати фінансову підтримку від Світового банку вже на початку 2020 року", - повідомляється у прес-релізі Мінфіну у Facebook у четвер.

Делегація на чолі з міністром фінансів Оксаною Маркаровою та міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофієм Миловановим обговорили урядовий порядок денний із новопризначеним керуючим директором СБ Акселем ван Тротсенбургом і віце-президентом Світового банку з регіону Європи та Центральної Азії Сірілом Мюллером.

Представники Кабінету Міністрів України зазначили плани знизити розмір державного боргу до 55% на кінець 2019 року, а також сформувати наглядові ради в Ощадбанку та Укрексімбанку до кінця цього року.

Крім цього, делегація провела зустріч із Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) із групи ВВ. Сторони обговорили підписання угоди про входження IFC в капітал державного Укргазбанку, яке має відбутися до кінця цього року.

"Обговорили прогрес щодо підписання угоди про входження IFC в капітал Укргазбанку, яку, як очікується, буде підписано до кінця цього року. IFC високо оцінив результати роботи Укргазбанку, який знизив частку NPL до рівня 10%, що стало можливим завдяки успішному впровадженню реформи корпоративного управління", - зазначило міністерство.