Скільки українські родини витрачають на алкогольні напої

Автор

Стало відомо, скільки грошей українські родини витрачають на алкгольні напої.

Одна українська середньостатистична сім’я витрачає на алкогольні напої, в середньому, 1,2 тис. грн на місяць. Про це свідчать дані Держстатистики, зібрані у І півріччі 2019 року.

Статистичні дані свідчать про те, що українці, які проживають у містах, витрачають на алкогольні напої дещо більше, аніж жителі сільської місцевості: 1,3 тис. грн та 900 грн відповідно.

При цьому сім’ї з дітьми витрачають на алкогольні напої дещо менше, аніж родини, де немає дітей: 1,1 тис. грн та 1,2 тис. грн відповідно.

Варто зазначити, що у порівнянні із І півріччям 2018 року витрати українців на алкогольні напої не змінились: тоді вони також становили в середньому 1,2 тис. грн на сім’ю, на місяць.

Загалом щомісяця середньостатистична сім’я в Україні витрачає 9,6 тис. грн на продукти харчування, алкогольні напої, тютюнові вироби, оплату комунальних послуг, відпочинок, оплату транспорту тощо.

Гончарук: Грошей не вистачає, але катастрофи немає

Нагадаємо, святковий алкгольний стіл (пляшка горілки, вина, коньяку та шампанського українського виробництва) обійдеться укранцям цьогоріч щонайменше у 378 грн.