ПриватБанк надає кредити для малого бізнесу до 1,5 млн грн

Автор
ПриватБанк надає кредити для малого бізнесу до 1,5 млн грн

ПриватБанк відкрив прийом заявок на пільгові кредити для малого бізнесу в рамках держпрограми "Доступні кредити 5-7-9%".

Державний ПриватБанк відкрив прийом заявок підприємців і представників малого бізнесу на отримання пільгових кредитів у рамках нової державної програми стимулювання бізнесу "Доступні кредити 5-7-9%", йдеться в прес-релізі банку в понеділок.

Згідно з повідомленням, в рамках цієї програми підприємці можуть отримати кредити на розвиток бізнесу терміном до п'яти років у розмірі до 1,5 млн грн (за всією групою пов'язаних осіб за весь період дії програми). При цьому держава компенсує підприємцю частину відсотків за кредитом - ставки становлять від 5% до 9% річних залежно від кількості створюваних робочих місць із можливістю щоквартального зниження відсоткової ставки.

Програма розрахована на розвиток бізнесу суб'єктів малого та середнього підприємництва, чисельність працівників яких не перевищує 50 осіб (з урахуванням групи пов'язаних осіб), а річний дохід не перевищує 50 млн грн. Надалі банк планує поширити програму на розвиток новоствореного малого бізнесу.

ВООЗ дала поради, як вберегтися від коронавірусу (інфографіка)

Кредити за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" можуть видавати на придбання і/або модернізацію основних засобів, об'єктів нерухомості й транспортних засобів, які використовуватимуться в комерційних і виробничих цілях, а також на здійснення будівництва, реконструкції, ремонту в приміщеннях, в яких ведеться основна господарська діяльність (окрім офісних приміщень).

Як повідомлялося, запуск кредитної програми анонсовано на початок лютого, а майданчиком для неї є Німецько-український фонд (НУФ), статутний капітал якого становить EUR10,23 млн.

Верховна Рада ухвалила в цілому закон із поправками до держбюджету-2020 про Фонд розвитку підприємництва (законопроект №2589), який передбачає збільшення спецфонду держбюджету цього року на 2 млрд грн за рахунок дострокового погашення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) векселів. Ці кошти буде спрямовано на фінансування нової бюджетної програми - Фонд розвитку підприємництва.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влив у його капітал понад 155 млрд грн.

Згідно з даними Нацбанку України, ПриватБанк на 1 жовтня 2019 року за розміром загальних активів (525,746 млрд  грн) посідав 1-ше місце серед 76 банків.