Оржель: 3 млн тонн вугілля може залишитись на складах України

Автор
Оржель: 3 млн тонн вугілля може залишитись на складах України

Україна може вийти з опалювального сезону з запасами вугілля на складах у 3 млн тонн, повідомив Оржель.

Запаси вугілля на складах українських теплоелектростанцій (ТЕС) і теплоелектроцентралей (ТЕЦ) після завершення опалювального сезону можуть становити близько 3 млн тонн, повідомив міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.

"Ми виходимо з опалювального сезону з 3 млн тонн вугілля на складах. Воно не відпрацьоване. Зараз період, коли відбувається максимальне навантаження на енергосистему, але 3 млн тонн у нас залишається на складах. Це і пожежонебезпечно, і ми реально відпрацьовуємо й оплачуємо авансом вугілля, але ми його не відпрацьовуємо на станціях", - сказав він під час спільного з президентом України Володимиром Зеленським відвідування шахти "Межирічанська" (місто Червоноград, Львівської обл.) в четвер.

Згідно з оприлюдненими Міністерством енергетики та захисту довкілля даними, станом на 6 лютого запаси вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ становлять 2 млн 711 тис. тонн. 

В Україні заборонили приватизовувати 219 об'єктів

Як повідомлялося, з опалювального сезону 2018/2019 України вийшла з запасами вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ в 1 млн 714,4 тис. тонн.