"Укрзалізниця" дала старт конкурсу на посаду голови правління компанії

Автор
"Укрзалізниця" дала старт конкурсу на посаду голови правління компанії

Відбір здійснюватиметься шляхом проведення відкритого та незалежного конкурсу, який не залишить жодної можливості для зовнішнього впливу.

Наглядова рада АТ "Укрзалізниця" (УЗ, Київ) ухвалила рішення розпочати процес конкурсного відбору на посаду голови компанії та залучила до цього міжнародну компанію з підбору управлінського персоналу Boyden, повідомила прес-служба УЗ у вівторок.

"Відбір здійснюватиметься шляхом проведення відкритого та незалежного конкурсу, який не залишить жодної можливості для зовнішнього впливу. Переможця конкурсу обиратимуть за наступними критеріями: високий рівень компетенції, здатність вести "Укрзалізницю" вперед з огляду на наявні та, що не менш важливо, майбутні виклики, з якими стикатиметься компанія в процесі трансформації у вільного від корупції, конкурентного за затратами, ефективного оператора, керуючись принципами колегіальності та співпраці з дотриманням найкращих принципів і практик корпоративного управління", - наводить прес-служба слова голови наглядової ради Шевкі Аджунера. 

Очікується, що позиція голови правління буде цікавою для висококваліфікованих кандидатів із України та інших країн.

Ціни на нафту продовжують зростати

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів тимчасово призначив виконуючим обов'язки голови правління АТ "Укрзалізниця" члена правління УЗ Желька Марчека.

Раніше уряд узгодив звільнення голови "Укрзалізниці" Євгена Кравцова без переведення на іншу посаду.

Як повідомляло агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, близьке до керуючого органу, наглядова рада "Укрзалізниці" розглядала два варіанти рішення: переведення на роботу до Мінінфраструктури (за заявою Кравцова) та розірвання контракту з ініціативи наглядової ради.