Гончарук: Розділення платіжок прибрало монополію на ринку газу

Автор
Гончарук: Розділення платіжок прибрало монополію на ринку газу

Ціну за доставку газу розраховують індивідуально.

Споживачі зможуть самостійно обирати постачальника газу після розділення плати за газ та плати за розподіл газу.

Про це у Telegram написав Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Раніше ціна за транспортування була включена в платіжку і просто входила в загальний тариф. Тепер їх розділено компаніями, які постачають і транспортують газ. Це рішення викорінює олігархічну монополію. Зараз з’явився цивілізований ринок енергоносіїв – постачальники послуг більше не будуть нав’язувати! Кожен споживач зможе сам обирати собі кращі умови", - написав Гончарук.

Уряд звільнив заступницю Скалецької

На його думку, тарифи на газ у попередні роки зростали через ручне регулювання у секторі.

"Ми вперше зменшили її (ціну - ред.) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Уряд продовжує працювати над тим, щоб платіжка для українських сімей і надалі була меншою... Це – перший опалювальний сезон за багато років, коли тарифи не зростають, а зменшуються", - написав Гончарук.

Нагадаємо, із 2020 року з квитанцій міськгазів і облгазів видалили нарахування за послугу з транспортування газу, тепер відповідні суми надсилають споживачам окремим рахунком.

Ціну за доставку газу розраховують індивідуально: обсяг використаного палива в минулому «газовому році» (з 1 жовтня 2018-го по 30 вересня 2019 року) ділиться на 12 і множиться на встановлений тариф на доставку газу.

У НКРЕКП заявляли, що плату на обслуговування мереж виокремили з платіжки на газ, а також розділили на рівномірні платежі протягом 12 місяців, щоб знизити навантаження на споживача.