Зеленський і голова МВФ обговорили позитивні досягнення в українській економіці

Автор
Зеленський і голова МВФ обговорили позитивні досягнення в українській економіці

Глава Української держави Володимир Зеленський назвав конструктивною зустріч з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою.

Президент України Володимир Зеленський і директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва обговорили позитивні досягнення в українській економіці.

Про це Зеленський повідомив у Facebook.

"Наша зустріч з Крісталіною Георгієвою була, як завжди, конструктивною. Обговорили останні події та позитивні досягнення в нашій економіці, які принесуть користь кожному українцю. Наш діалог з МВФ змістовний, а стосунки дружні", - написав Зеленський.

Як повідомляє прес-служба глави держави, зустріч відбулась на полях 56-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Зеленськийв в Мюнхені зустрінеться з головою МВФ і генсекретарем НАТО

Сторони обговорили законопроекти, які допоможуть Україні вийти на стабільне економічне зростання та забезпечити механізми захисту громадян. Зокрема, йшлося про перебіг судової реформи, побудову системи верховенства права, так званий законопроект про банки.

Як повідомлялося, Україна і МВФ раніше досягли домовленості про нову трирічну програму розширеного фінансування обсягом 5,5 млрд дол. Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів фонду, але точна дата затвердження поки не визначена.

Голова НБУ Яків Смолій у грудні 2019 року заявляв, що рішення про нову програму може бути затверджено в першому кварталі 2020 року, а серед попередніх умов для укладення угоди - ухвалення в Україні законів про неможливість повернення неплатоспроможного банку колишнім власникам, створення єдиних юридичних осіб податкової і митної служб, обіг земель сільськогосподарського призначення.