Працівникам Укравтодору піднімуть зарплату

Автор
Працівникам Укравтодору піднімуть зарплату

Команда Укравтодору нараховує близько 20 тисяч людей. Їх зарплати збільшать до 20-30 тисяч гривень місяць.

Укравтодор підписав проект нової редакції Галузевої угоди на 2020-2022 роки. ЇЇ завдання — поліпшити умови праці в секторі. Йдеться про підвищення заробітної плати, соціальних гарантій і винагород працівникам дорожньої сфери, а також забезпечення охорони праці на роботах з підвищеною небезпекою.

"Наразі команда Укравтодору, враховуючи інститути, служби, ДАК "Автомобільні дороги України", нараховує близько 20 тисяч працівників і саме від цих людей залежить майбутнє дорожньої галузі. Тому важливо забезпечувати для них оптимальні умови праці. За інформацією приватних компаній, що виконують дорожні роботи у галузі, заробітна платня має сезонність — 18-20 тисяч грн / місяць не в сезон та близько 20-30 тисяч / місяць у будівельний сезон. Державний сектор поступово вирівнюється із приватним за рівнем зарплат. Безумовно, це ознака оздоровлення дорожньої галузі та її росту", вважає голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Коронавірус: Росія закрила в’їзд громадянам із Китаю

Нагадаємо, що за динними Держкомстату середян зарплата в Україні складає 12 264 грн. на місяць. На даний момент проект Галузевої угоди на 2020-2022 роки знаходиться на реєстрації у Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.