На будівництві в Миколаївському порті хотіли вкрасти майже 380 мільйонів

Автор
На будівництві в Миколаївському порті хотіли вкрасти майже 380 мільйонів

У межах розпочатого кримінального провадження, правоохоронці проводять обшуки.

Служба безпеки України спільно з підрозділами ДБР під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора попередила завдання державі збитків в особливо великих розмірах під час будівництва причалу Миколаївського морського порту. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“За версією слідства, посадовці держпідприємства підозрюються в тому, що у межах контракту про державне інвестування у будівництво причалу вони прийняли та оплатили роботи, які фактично не виконувалися. Крім того, за даними слідства, значну частину з отриманих державних коштів вони могли перевести у готівку та привласнити через підконтрольні компанії з ознаками фіктивності.”, - йдеться у повідомленні.

У справі про збитки Бердянської філії АМПУ оголосили ще три підозри

Зазначається, що ці дії учасників протиправної діяльності ймовірно стали одним із чинників, що спричинив зрив реалізації затвердженого урядом державного інфраструктурного проєкту та планів стратегічного розвитку Миколаївського морського порту вартістю 379 мільйонів гривень.

Наразі, у межах розпочатого кримінального провадження, правоохоронці проводять обшуки у приміщеннях Миколаївської філії державного підприємства “Адміністрація морських портів України.

Завдяки вжитим заходам правоохоронців, керівництвом ДП “Адміністрація морських портів України” прийнято рішення про розірвання контракту для недопущення нанесення збитків державі в особливо великих розмірах.

Тривають слідчі дії.