Мінеокономіки не бачить негативних наслідків від коронавірусу для України

Автор
538
Мінеокономіки не бачить негативних наслідків від коронавірусу для України

Україна експортує до Китаю значну кількість товарів, однак експорт цих товарів й надалі буде продовжуватися не дивлячись ні на що.

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства моніторять ситуацію щодо спалаху коронавірусу у світі та його впливу на світову економіку, однак поки не вбачають жодних негативних наслідків для економіки України. Про це в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV розповів міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.

"Ми уважно моніторимо та слідкуємо за змінами і ми ще не бачимо ніяких негативних сигналів (для економіки країни від спалаху коронавірусу у світі - ред.)", - сказав Милованов.

"Китай може розпочати виробляти менше металу і це дасть можливість всім металургійним заводам світу допомогти Китаю у виробництві металу", - сказав Милованов, при цьому він додав, що Україна дещо обмежила імпорт споживчих товарів з Китаю, однак це гарна можливість для вітчизняного бізнесу зайняти ту нішу, яка була зайнята КНР.

МВФ прогнозує падіння світової економіки на 0,1% через коронавірус

Як повідомлялося, за прогнозом МВФ - найоптимістичнішим його сценарієм - якщо коронавірус не поширюватиметься світом великими темпами, а Китай скоро відновить виробництво, світова економіка втратить лише 0,1% від прогнозованого зростання на 2020 рік.