Деофшоризація в дії: чого чекати українським компаніям

Автор
Деофшоризація в дії: чого чекати українським компаніям

В Україні набув чинності спрямований на деофшоризацію закон.

В Україні набув чинності підписаний Президентом України Володимиром Зеленським закон (реєстр. №1209-1) щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві.

Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт ВРУ.

Так, 24 лютого Зеленський підписав законопроект, який передбачає протидію ухилення від сплати податків та передбачає узгодження положень низки законів із положеннями Податкового кодексу України.

26 лютого закон було опубліковано в офіційній газеті ВР "Голос України". Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто 27 лютого, окрім низки пунктів.

Ліквідація податкових ризиків: Гончарук обговорить запуск нової системи

За словами голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, цей закон спрямований на деофшоризацію і покликаний припинити схеми, які допомагають не сплачувати податки.

Що ми знаємо про деофшоризацію?

Деофшоризація - серія законодавчих ініціатив, спрямованих проти приховування доходів компаній, які займаються зовнішньоекономічною діяльністю. Ці заходи дозволять відкрити власників компаній, зареєстрованих в офшорних зонах, отримати звітність про діяльність таких організацій і підвищити збір податків в країнах резидентів-кінцевих бенефіціарів таких фірм.