Криклій: Українська авіація успішно пройшла аудит ІCАО

Автор
Криклій: Українська авіація успішно пройшла аудит ІCАО

Україна підвищила рівень ефективності в організації державної системи контролю за безпекою польотів.

«За попередніми результатами Координаційної місії Міжнародної організації цивільної авіації з валідації Україна підвищила рівень ефективності в організації державної системи контролю за безпекою польотів та управління цією системою. Аудитори місії відзначили значний прогрес порівняно з результатами попереднього аудиту 2017 року у впровадженні в Україні Стандартів та Рекомендованої практики ICAO. Наразі показник ефективної імплементації відповідає середньоєвропейському та значно перевищує середньосвітовий рівень», – заявив Криклій.

Про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій за результатами місії ІCАО в рамках Універсальної програми перевірок контролю за забезпеченням безпеки польотів, повідомляється на сайті Мінінфраструктури.

Він уточнив, що у період з 25 лютого по 3 березня 2020 року ІCАО провела місію в Україні з метою перевірки стану забезпечення впровадження Стандартів та Рекомендованої практики (SARPs) та дотримання зобов’язань Україною як члена Міжнародної організації цивільної авіації (ІCАО).

Промінвестбанк продали на аукціоні за 269 мільйонів

Координаційна місія Міжнародної організації цивільної авіації з валідації (ICVM) проходила в рамках 8 Критичних елементів (CE) державної системи контролю за забезпеченням безпеки польотів: основне авіаційне законодавство та нормативні акти цивільної авіації; організація цивільної авіації; видача свідоцтв авіаційному персоналу та підготовка кадрів; виконання польотів повітряних суден; льотна придатність повітряних суден; розслідування авіаційних подій та інцидентів; аеронавігаційне обслуговування; аеродроми та наземні засоби.

Міжнародна організація цивільної авіації (ІCАО) є спеціалізованою установою ООН, що займається організацією і координацією міжнародного співробітництва держав у всіх аспектах діяльності цивільної авіації. Організація була заснована відповідно до Чиказької конвенції про цивільну авіацію 1944 року, її учасниками є близько 190 держав, у тому числі й Україна. Штаб-квартира розташована в місті Монреаль (Канада).