Через коронавірус світова економіка втратила ще $9 трильйонів

Автор
910
Через коронавірус світова економіка втратила ще $9 трильйонів

Протягом останнього тижня лютого унаслідок спалаху коронавірусу у світі вартість акцій компаній на фондових ринках впала на п'ять трильйонів доларів США.

Протягом останніх дев’яти днів паніка, спричинена коронавірусом, завдала фондовим ринкам збитків у розмірі 9 трильйонів доларів США.

Про це повідомляє CNN.

"Близько 9 трильйонів доларів втратили світові біржі протягом дев'яти днів після того, як у четвер ринки США укотре закрилися падінням", - йдеться у повідомленні з посиланням на Bank of America.

Коронавірус: перший випадок інфікування зафіксовано у Перу

Падіння акцій спостерігається на фондових ринках не лише США, але й Європи та Азії. Ключовий індекс Японії, Nikkei 225 6 березня впав на 2,7%, індекси Південної Кореї - на 2,2%, індекс Гонконзької біржі - на 2,3%, а китайський індекс SHCOMP - на 1,2%.. 

Європейські фондові індекси впали на 3-3,6% на новинах про поширення вірусу у країнах Європи.

За останніми оцінками Міжнародної асоціації повітряного транспорту, світові авіаперевізники втратять 113 млрд доларів на продажах квитків, якщо коронавірус продовжить поширюватися.

В Україні запрацював Telegram-канал про коронавірус

Як повідомлялося, протягом останнього тижня лютого унаслідок спалаху коронавірусу у світі вартість акцій компаній на фондових ринках впала на п'ять трильйонів доларів США.

Станом на 6 березня кількість зареєстрованих випадків коронавірусу становить 100 055. Померли 3398 людей, 55 672 вже одужали після Covid-19.

В Україні перший випадок захворювання на коронавірус виявили у чернівчанина, який повернувся з Італії.