Новий Кабмін: МВФ відмовляється видавати Україні кредит

Автор
Новий Кабмін: МВФ відмовляється видавати Україні кредит

Представники МВФ в неофіційній бесіді з прем'єром України заявили, що кредиту не буде.

Представники Міжнародного валютного фонду в не офіційній комунікації повідомили новому Прем'єр-міністру Денису Шмигалю, що "кредиту не буде". Про це заявив народний депутат Олександр Дубінський у своєму Telegram-каналі.

"Представники МВФ в не офіційній комунікації повідомили прем'єру Шмигалю, що кредиту не буде. У травні вірогідний дефолт", - написав Дубінський.

Нагадаємо, у грудні 2019 року в результаті успішних перемовин було досягнуто згоди на технічному рівні (Staff Level Agreement) щодо нової трирічної програми EFF загальним обсягом 5,5 млрд доларів США.

Фахівці МВФ досягли суттєвого прогресу під час візиту в Україну

6 березня новий міністр фінансів Ігор Уманський зустрівся з постійним представником МВФ в Україні Йостою Люнгманом, під час зустрічі міністр наголосив, що нова програма МВФ для України є важливою для підтримання фінансової стабільності. Також він запропонував організувати найближчим часом зустріч керівництва уряду з керівництвом МВФ у Вашингтоні.

Водночас Президент України Володимир Зеленський повідомив, що курс України не зміниться від кадрових рішень, зокрема це стосується співпраці з МВФ.

Нагадаємо, у МВФ немає зауважень щодо питань монетарної політики.