Україна виконала всі умови для надання подальшої макрофінансової допомоги ЄС

Автор
Україна виконала всі умови для надання подальшої макрофінансової допомоги ЄС

Глава МЗС України висловив подяку за ініціативу Єврокомісії надати Україні 1,2 млрд євро спеціальної макрофінансової допомоги.

Тільки-но Міжнародний валютний фонд надасть свою остаточну оцінку та схвалить подальшу співпрацю з Україною, Євросоюз буде готовий до надання другого траншу 4-ї програми макрофінансової допомоги обсягом 500 млн євро без зволікань, повідомив комісар ЄС з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї під час відеозустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

"Міністр поінформував єврокомісара про прогрес євроінтеграційних реформ в Україні, ухвалення важливих законодавчих рішень, зокрема закону про банківську діяльність. Єврокомісар привітав це рішення українського парламенту й додав, що Україна виконала всі умови для надання подальшої макрофінансової допомоги ЄС. Тільки-но Міжнародний валютний фонд надасть свою остаточну оцінку та схвалить подальшу співпрацю з Україною, ЄС буде готовий до надання траншу четвертої програми макрофінансової допомоги обсягом 500 млн євро без зволікань", - ідеться в повідомленні на сайті МЗС України в четвер.

У свою чергу глава МЗС України висловив подяку за ініціативу Єврокомісії надати Україні 1,2 млрд євро спеціальної макрофінансової допомоги для стабілізації економіки у зв'язку з пандемією.