Кабмін: українські села повинні бути багатими

Автор
Кабмін: українські села повинні бути багатими

Уряд планує довести рівень зарплат у сільській місцевості до середньої зарплати по країні до 2024 року.

Кабінет міністрів планує до 2024 року довести рівень зарплат у сільській місцевості до середньої зарплати по країні, це є однією з цілей програми уряду на п'ять років.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов.

"Українські села мають бути багатими! Ще одна мета, яку уряд разом з парламентом готові втілювати. Ми плануємо вирівняти рівень заробітної плати за середнім рівнем по країні - з 85% до 100%", - написав він.

За його словами, в найближчі 5 років уряд планує створити 200 тисяч нових робочих місць на селі, а також захистити права сезонних працівників, зайнятих у сільському господарстві.

"Тому для розвитку села э важливою реформа ринку праці, яка дасть змогу захистити права людей. Ми прагнемо легалізувати і зменшити бюрократію щодо тих видів трудових відносин (наприклад, сезонні роботи), які зараз, за фактом, поза правовим полем", - зазначив міністр.

Він також повідомив, що до 2024 року жителі села отримають більше можливостей для розвитку через: залучення прямих інвестицій у сільське господарство, збільшення переліку програм державної підтримки, підтримку виробників органічної продукції, створення спеціального фонду для розвитку підприємництва на селі та бізнес-інкубатора для 5 тисяч учасників, які створюватимуть малі і середні підприємства.

Кабмін затвердив законопроект про зменшення промислового забруднення

За словами Милованова, торік держава спрямувала 4,4 млрд грн підтримки для більш як 230 тисяч українців, серед яких майже 1700 підприємців у сільському господарстві.

Як повідомлялося раніше, на програму державної підтримки АПК у держбюджеті-2020 закладено 4 мільярди гривень, а також додаткові 240 мільйонів гривень на створення фонду часткового гарантування кредитів під купівлю землі. З цієї суми 1,2 мільярда гривень передбачено на програму компенсації кредитів, 1 мільярд гривень - на часткову компенсацію вартості сільгосптехніки і устаткування, 1 мільярд гривень - на підтримку тваринництва, а також по 400 мільйонів гривень на садівництво і фермерство.