АМКУ оштрафував компанію Tedis Ukraine майже на 430 млн. грн.

Читать на русском
Автор
АМКУ оштрафував компанію Tedis Ukraine майже на 430 млн. грн. Новина оновлена 01 серпня 2023, 06:17

АМКУ оштрафував компанію Tedis Ukraine за зловживання монопольним становищем на ринку дистрибуції сигарет.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував торгову компанію Tedis Ukraine (раніше – "Мегаполіс-Україна"), найбільшого тютюнового дистриб’ютора в Україні, на суму близько 430 млн. грн.

"Компанію оштрафовано на суму близько 430 млн грн за зловживання монопольним становищем на ринку дистрибуції цигарок", — повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" учасник засідання АМКУ, яке відбулося у п’ятницю.

Як повідомлялося, у квітні 2015 року АМКУ рекомендував ТОВ "Мегаполіс-Україна" дотримуватись правил конкуренції при постачанні сигарет у роздрібну торгівлю, зокрема, при встановленні розміру торгової надбавки.

Рекомендації утриматися від дій або бездіяльності, що ведуть до обмеження доступу до ринку інших тютюнових компаній, також були надані чотирьом основним українським виробникам сигарет — Філіп Морріс Україна, ДжейТі Інтернешнл Україна, Імперіал Тобакко Продакшн Україна, А/Т тютюнова компанія "В.А.Т.-Прилуки".

Про погіршення стану конкуренції на ринку оптової торгівлі тютюновою продукцією АМКУ повідомили підприємства роздрібної торгівлі.

У серпні 2016 року комітет завершив розслідування ситуації на ринку оптової торгівлі тютюновими виробами та заявив про необхідність збільшення кількості дистриб’юторів цигарок. Учасники ринку мають надати зауваження до висновків АМКУ.

Голова АМКУ Юрій Терентьєв заявляв, що Tedis Ukraine пов’язує чотирьох найбільших виробників тютюнової продукції із 40-50 оптовими торговцями та 80 тис. роздрібними торговцями.

Tedis Ukraine, створена у 2011 році як ТОВ "Торгівельна компанія "Мегаполіс-Україна", у травні 2016 року була перейменована на ТОВ "Тедіс Україна".