Укравтодор побудує транспортні розв’язки на дорогах

Автор
Укравтодор побудує транспортні розв’язки на дорогах

Будівництво вказаних транспортних розв’язок забезпечить розвантаження транспортних вузлів на зазначених міжнародних автомобільних дорогах.

Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) оголосило тендер на будівництво транспортних розв’язок на автомобільних дорогах М-05 Київ – Одеса та М-06 Київ – Чоп.

Про це повідомляє пресслужба Укравтодору.

“Укравтодор оголосив закупівлю робіт з будівництва транспортних розв’язок на автомобільних дорогах М-05 Київ – Одеса км 15 + 390, км 21 + 847 та М-06 Київ – Чоп км 21 + 767”, - йдеться у повідомленні.

Зазначені роботи передбачені в рамках реалізації проєкту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва» за рахунок коштів позик Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) і Європейського банку реконструкції та розвитку ( ЄБРР).

Таким чином процедура закупівлі відбуватиметься відповідно до принципів і правил закупівлі товарів, робіт і послуг ЄБРР.

“Будівництво вказаних транспортних розв’язок забезпечить розвантаження транспортних вузлів на зазначених міжнародних автомобільних дорогах, а також поліпшить безпеку руху в місцях концентрації транспорту на підходах до міста Києва, що, в цілому, позитивно вплине на розвиток дорожньої інфраструктури”, - зазначають в Укравтодорі.

Читайте також: В Укравтодорі назвали три сценарії дорожнього будівництва цього року

Реалізація проєкту “Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва” за рахунок кредитних коштів від ЄІБ та ЄБРР розпочалась у 2011 р.

Проєктом передбачена реконструкція п’яти автомобільних доріг: М-01(Київ – Нові Яриловичі), М-05 (Київ – Одеса), М06 (Київ – Чоп (км 441 – км 128), (км 152 – км 14 на ділянці Житомир - Київ), М-07 (Київ – Ковель – Ягодин), Н-01 (Київ – Знам’янка) та Р02 (Київ – Іванків – Овруч) на підходах до Києва. Проєкт має завершитися у 2021 році.

Оновлено склад правління Нафтогазу

Траса М 05 — це автомобільний шлях міжнародного значення, який проходить територією Київської, Черкаської, Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей і є частиною європейського транспортного коридору №9. Загальна довжина траси разом з обходом міста Одеси — 537,2 км.

Автодорога М 06— це автомобільний шлях міжнародного значення, який проходить територією Київської, Житомирської, Рівненської, Львівської та Закарпатської областей і є частиною європейських транспортних коридорів №3 та №5. Загальна довжина траси разом з під’їздами до міст — 888,8 км.