Ставки за іпотекою до вересня мають впасти до 10%

Автор
Ставки за іпотекою до вересня мають впасти до 10%

Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Президент Володимир Зеленський вважає реальним завданням зниження ставки за іпотечними кредитами до 10% річних. 

Про це він сказав в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Уряд і Нацбанк вже працюють над зниженням процентної ставки. На вересень іпотека може бути 10%. Це дуже складне завдання, але вже реально”, – заявив Зеленський.

За його словами, здешевлення іпотеки – одне з двох основних завдань, які ставляться, щоб допомогти розвитку сильного середнього класу і поверненню осіб, які виїхали з країни.

Глава держави зазначив, що іншим питанням є вигідне оподаткування коштів, зароблених громадянами України за кордоном.

“Має бути поліпшення цієї системи, ослаблення податкової політики. І далі – щоб їм було вигідно тут щось робити, вкладати гроші в державу”, – сказав Зеленський.

За його словами, паралельно робиться ставка на великих і середніх інвесторів, а завдання їх залучення також поставлено Мінфіну і Нацбанку.

“Вже зроблено дві програми на збереження і залучення інвестицій: на 10+ і 100+ мільйонів доларів. Ці програми вже зараз починають функціонувати”, – зазначив Президент.

Унаслідок аварії пасажирського судна загинули 15 людей

Згідно зі звітом про фінансову стабільність НБУ за грудень 2019 року, іпотечні кредити за партнерськими програмами із забудовниками на той момент пропонували 7 банків за ставками 19-20% річних на строк до 20 років на суму до 2 млн грн.