Чим менше у Києві простих цивільних, тим легше військовим

Читать на русском
Автор
2659
Київ
Київ. Фото ukrinform.ua

Громадський діяч та волонтер Кирил Таллер розповів, чому зі столиці України потрібно виїхати тим, хто не зможе взяти до рук зброю та стати в оборону.

Важливе для киян. Противник дуже хоче взяти Київ, але хрін візьме — сили мало. Однак за сприятливого збігу обставин росіяни можуть осадити столицю і втягнутися в міські бої. Вони призведуть до серйозних руйнувань, бо на житловий сектор у цьому випадку всім буде вже пофіг, а облога викличе неминучий дефіцит продуктів, ліків, товарів першої потреби та загалом погіршить якість життя киян.

Ми нація героїв, ми сміливі шопі*дець і категорично не хочемо, щоб хтось побачив нашу слабкість: ні вороги, ні друзі. Додають до цього ще й обурення деяких гіперпатріотів з приводу боягузтва людей, що залишають свої будинки. Ми не хочемо бути боягузами, ми не хочемо, щоб у нас тицяли пальцями, тому залишаємось під обстрілами, але це не завжди правильна тактика.

Чим менше в місті громадянських, що пересуваються або ховаються, тим легше військовим — це, по-перше. Вони вже втомилися за нас паритися, їхнє завдання знищувати супротивника. По-друге, зменшується навантаження на інфраструктуру, менше витрачається продуктів та ліків, а у разі серйозного замісу – знадобиться менше транспорту для термінової евакуації. Грубо кажучи, у столиці мають залишитися лише ті, без кого її функціонування неможливе: військові, критична інфраструктура, активні волонтери.

Тому якщо ви бармен, айтішник, менеджер з продажу, тамада — спробуйте виїхати в безпечне місце. Навіть якщо ви чоловік. Ні, не соромно. Так, у вас може бути м’язова маса і навіть можуть дзвеніти яйця, але користь від них без зброї, якою можна вбити окупанта. Перебирайтеся на Захід, до Центру і працюйте за власними силами: боєць економічного фронту зараз — звання не менш почесне, важливе і потрібне. І жодних розмов про те, хто сміливіший, а хто ні — мірятися піпіськами будемо потім, зараз війна.