Карпати восени - 5 причин, щоб відпочити в Буковелі в міжсезоння всією сім’єю - Ярослав Жарєнов

Читать на русском
Автор
647
Phoenix Relax Park Bukovel Новина оновлена 26 жовтня 2023, 11:16
Phoenix Relax Park Bukovel

Що може бути краще, ніж незабутній відпочинок в українських Карпатах

Прийдешня зима обіцяє бути непростою, а накопичена за останні півтора року втома все частіше дає про себе знати. Разом з тим зачинені кордони стимулювали українців шукати місця для відпочинку та перевантаження всередині України. Більшість відпочивальників, очікувано, обирали Карпати. Прекрасна природа, унікальні пам’ятки та краєвиди, більш-менш розвинута інфраструктура, в яку продовжують активно інвестувати.

Однак багатьом здається, що сезон відпочинку в українських Карпатах вже минув і до зимових покатушок на лижах чи сноубордах в горах робити нічого. Але що робити, коли батарейки потребують підзарядки, а сніг ще треба почекати? Кореспондент "Телеграфу" побував у популярному курорті Буковель і дослідив, чи готові там до прийому гостей в так званий низький сезон, який припадає на жовтень-листопад. Та чим, власне, готові дивувати.

Де зупинитись

Скажу одразу, далеко не всі готелі та ресторани в Буковелі та поруч з ним працюють в міжсезоння. Деякі готельєри вважають за краще перервати цикл роботи і законсервувати готель на декілька місяців. Я шукав комплекс для сімейного відпочинку, тому обрав зовсім новенький Phoenix Relax Park Bukovel. Комплекс розташований на досить великій ділянці землі (18 га) в 3 км від центру Буковелю.

Обрати житло дійсно є з чого — у "Феніксі" 129 окремих будиночків — як для сімей, так і для великих компаній. Для любителів класики є два корпуси з 30 апартаментами на будь-який смак. Що зацікавило особисто мене? Наявність розвинутої інфраструктури не лише для дорослих, а й для дітей. Але про це пізніше.

Як дістатись до Буковеля?

Я обрав поїздку з Києва власним авто і зазначу, що дороги на заході України стають кращими. Маршрут Київ — Буковель реально подолати за 9 годин, доволі зручно, якщо у вас є дитина. Ми рухались за маршрутом Київ — Дубно — Тернопіль — Івано-Франківськ — Яремче — Буковель.

Також можна їхати автобусами з Києва або інших міст України. Зі столиці також ходить потяг до станції Татарів. Після прибуття варто обрати таксі чи трансфер до готелю. Залізничний маршрут займає мінімум 12 годин, та й купити квитки на потяг досить проблематично через надто великий попит.

Чи варто їхати в Карпати саме зараз?

Звісно, кожен сам обирає, де та коли шукати натхнення. Для мене зміна локації завжди дарує нові емоції, тому побачити осінній Буковель стало дійсно цікавим челенжем. Восени Карпати певною мірою нагадують Скандинавію, тому атмосферні вечори біля багаття чи каміну поєднувались з ранковими туманами і неймовірно паруючими горами.

Для тих, кому натовп не до душі, Карпати можуть стати місцем сили та піднесення. Там немає зайвого поспіху і є час по-справжньому релакснути. Нашому відпочинку у Phoenix Relax Park Bukovel сприяла наявність SPA-зони з просторим басейном, гарячою сауною та джакузі з просто неймовірним краєвидом на гори.

Чим ще вразив Phoenix Relax Park Bukovel

Приємний персонал, наявність паркінгів, зручна навігація та наявність електрокарів для гостей — такі дрібнички зроблять ваш відпочинок ще комфортнішим. Сама територія комплексу доглянута, хоча деякі об’єкти знаходяться в процесі будівництва (наприклад — власний ТРЦ і окремий витяг з лижною школою). Ймовірно, це пов’язано з наявною бізнес-моделлю, оскільки Фенікс — інвестиційний проєкт. Власником будиночка тут може стати буквально кожен, хто хоче отримувати пасивний дохід до 20% річних.

Самі будиночки виконані в одному стилі і справили прекрасне враження — дизайнери зробили їх максимально зручними та красивими. Приємним сюрпризом стала наявність в будиночках власної кухні та мангалів для барбекю поруч.

Втім, у гостей "Феніксу" також є змога поласувати стравами європейської та азійської кухні з нотками карпатського колориту в ресторані RestoBar Phoenix, що розташований неподалік від рецепції. Ранковий шведський стіл дарує відвідувачам можливість обрати з дійсно широкого асортименту страв — від ситних м’ясних до абсолютно веганських. Окрема любов — десерти, вони тут просто вау! Приємний бонус для сім’ї — наявність в ресторані дитячої кімнати — з гірками та іграшками.

Нам особисто також сподобався панорамний GastroPub GT. Він знаходиться у верхній частині "Феніксу" і вид на Буковель там по-справжньому неймовірний. Панорамні вікна дозволяють влаштувати романтичну вечерю, при цьому не замерзнувши. Великий вибір м’ясних страв, раки, бургери, смачні салати та коктейлі. Навіть справжні гурмани залишаться задоволеними. Любителів кальянів тут теж раді задовольнити.

І про дітей

Окрім дитячої кімнати в RestoBar, на території комплексу є окремий Kids Club, аніматори якого зацікавлять вашу дитину та проведуть їй чарівну екскурсію. А подивитись є що — озеро з різнокольоровими рибками, арт-локація Стоунхендж, дитячий майданчик та навіть свій власний мінізоопарк з козами та альпаками.

Окремо рекомендую піднятись на хребет, який розташований неподалік Phoenix Relax Park — краєвиди просто відбирають дух. Якщо ж погода не сприяє походам в гори — SPA-комплекс прийме вас у свої обійми.

5 "за" міжсезонного релаксу в Phoenix Relax Park Bukovel

Загалом зазначу, що осінній Буковель по-хорошому перевершив наші очікування. Атмосфера умиротворіння, відсутність зайвого натовпу та вдале місце відпочинку зроблять ваш релакс по-справжньому чудовим.

Смачна кухня, чудові краєвиди, круто спроєктовані будиночки та наявність SPA — все це у поєднанні з облаштованою територією для прогулянок та можливістю залишити дітей професіоналам зробить ваш відпочинок дійсно особливим. Окремо скажу, що багато комплексів відпочинку у Буковелі вже взяли паузу до грудня, однак "Фенікс" обрав іншу модель. Відвідувачам пропонують вечори живої музики та комедії, ми, наприклад, мали змогу побувати на вечорі стендап-комедії. Кажуть, в планах привезти театр. Це, як мінімум, амбітно!

Гарного вам відпочинку в українських Карпатах!

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.