Курс долара до середини червня – експерт дав прогноз для українців

Читать на русском
Автор
9389
Гривні обіцяють стабільність
Гривні обіцяють стабільність. Фото Відкриті джерела

Експерт сказав, який буде курс долара до середини червня.

Після різкого стрибка курсу долара вгору в другій половині травня цього тижня заокеанська валюта стабілізувалася і навіть почала падати на тлі зміцнення гривні.

Стабілізації курсу багато в чому сприяла політика НБУ, який у період з 23 по 27 травня продав 1,431 млрд дол., що дозволило вилучити з вільного обороту близько 40 мільярдів гривень зі 100, що були надруковані з початку війни з Росії.

Як розповів "Телеграфу" фінансовий аналітик Борис Кушнірук, найближчим часом, приблизно до середини червня, не варто чекати на різкі зміни курсу долара.

"Об’єктивних факторів для зростання курсу долара сьогодні немає – повертається все більше людей, які привозять валюту, і вона піде в обіг. Потреби у населення в основному, як і раніше, невеликі, а значить попит з боку імпортерів, не рахуючи постачальників критичних ресурсів на кшталт палива, зростати не повинен. Немає необхідності населенню купувати валюту про запас", — говорить про відсутність передумов для зростання курсу долара співрозмовник "Телеграфа".

Загалом, на думку Бориса Кушнірука, до середини червня курс готівкового долара коливатиметься в межах коридору 36-37 гривень.

Водночас, на думку аналітика компанії "Центр біржових технологій" Максима Орищака, не виключено, що цей коридор буде розширено до 38 гривень за 1 долар через дії валютних спекулянтів та можливі складнощі з бюджетом.