Долар продовжує стрімко втрачати позиції: свіжий курс валют на "чорному" ринку

Читать на русском
Автор
3501
Курси валют сьогодні
Курси валют сьогодні

Офіційний євро знову повернувся до зростання, натомість "чорна" валюта продовжує просідати

У вівторок, 31 травня, Національний банк країни поступово почав підвищувати розцінки на валюту. Курс американського долара ціну упродовж доби не змінить, він залишається на позначці у 29,25 гривні. А от європейська валюта в ціні зросла і сьогодні коштуватиме 31,50 гривні.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Згідно з даними "Мінфіну", розцінки в обмінниках в останній робочий день травня суттєво просіли. До прикладу долар США під час купівлі у вівторок коштуватиме 35,88 гривні, у порівнянні з учорашніми 36,10 гривнями. Продаватимуть американську валюту по 36,20 гривень, хоча вчора її ціна становила 36,40 гривень.

Євро в ціні 31 травня також просів, купівля — 38,30 гривень, продаж — 38,65, порівняно з попередніми 38,50 та 38,80 гривнями відповідно.

Курси валют на чорному ринку
Курс долара та євро на чорному ринку 31 травня

Що стосується офіційного курсу, то останній день травня Національний банк України встановив курс гривні щодо євро на 18 копійок менше, аніж у попередній банківський день. По відношенню до долара курс національної валюти ще з 24 лютого залишається на тому самому рівні.

Курс від Нацбанку на 31 травня
Курс валют 31 травня у банках України

Раніше "Телеграф" повідомляв, що з 1 червня українські банки повністю скасовують так звані "кредитні канікули", які були впроваджені ще в перші дні повномасштабного вторгнення росії. Тож відзавтра українцям знову доведеться щомісячно сплачувати довоєнні відсотки по заборгованостях.