Долар на чорному ринку подешевшав: експерт розповів, чому у жовтні ситуація може кардинально змінитися

Читать на русском
Автор
1720
Курс валют сьогодні та прогноз експерта на наступний місяць
Курс валют сьогодні та прогноз експерта на наступний місяць

Ситуація на готівковому ринку країни залишається нестабільною через низку чинників

Вже у наступному місяці готівковий курс валют може зрости. Таку ж саму ситуацію експерти пророкують й офіційній валюті. На думку економіста Данила Моніна, ситуація напряму залежатиме від обсягу фінансової допомоги від Європейського союзу.

Про це експерт розповів у своєму інтерв'ю для 24 каналу. За словами аналітика, через те, що у вересні Україні так і не вдалося отримати фінансову допомогу від Заходу, це суттєво позначилося на національній валюті, котра просіла в ціні.

Експерт припускає, що у жовтні курс долара в Україні може повернутися до зростання. Такий розвиток подій може бути зумовлений затримками постачання фінансової допомоги від ЄС. Крім того, є велика ймовірність того, що Національний Банк може ухвалити рішення про ще одну корекцію фіксованого курсу у бік 39 – 40 гривень у жовтні. І тоді очікується готівкове зростання до 43 – 45 гривень,

"Тож прогноз такий: курс 42 – 43 на готівковому ринку, якщо офіційний курс залишиться 36,57 і курс 43 – 45, якщо НБУ зважиться на ще одне послаблення гривні", — пояснив Монін.

Якщо розглянути ситуацію на чорному ринку України, то можна чітко відстежити незначне, проте впевнене падіння ціни на американську валюту. Зокрема, згідно з даними фінансового порталу "Мінфін", долар США в останній день робочого тижня подешевшав під час продажу до 41,90 гривень, хоча ще вчора його ціна складала рівно 42 гривні. Що стосується продажу, то у п'ятницю ціна становить 42,10 гривень, що на 10 копійок дешевше, аніж у четвер.

Європейська валюта в українських обмінниках сьогодні обійдеться українцям у 40 гривень під час купівлі. Водночас продаж вартуватиме 40,30 гривень. З цього можна зробити висновок, що "чорний" євро на відміну від вчорашніх цін подорожчав.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на думку фінансових аналітиків ціна на американську валюту у жовтні може підскочити до 44 гривень за один долар США.