Яким буде курс долара – гривня може впасти лише з однієї причини

Читать на русском
Автор
781
Курс долара буде стабільним Новина оновлена 27 жовтня 2022, 10:02
Курс долара буде стабільним. Фото Pixabay

Експерт розповів, що може похитнути стабільність заокеанської валюти

Як свідчать дані з готівкового валютного ринку, гривня продовжує зміцнюватися по відношенню до долара і, подолавши позначку 40 гривень за долар, все ближче до того, щоб стати менше 39.

Невелика різниця у купівлі-продажу долара, в середньому 10-12 копійок, за словами експертів, свідчить про повну стабілізацію курсу долара та національної валюти. Проте це може бути дуже тимчасовим.

"Особисто я не бачу особливих умов для зростання курсу долара і взагалі різкої зміни обмінного курсу валют, отже ситуація, швидше за все, залишатиметься стабільною, а коливання на ринку — незначними. Але є все ж таки одна умова, за якої долар може різко злетіти в ціні, — це щось надзвичайно негативне на фронті, що спричинить різкий стрибок. Але така ймовірність сьогодні вкрай мізерна, тому, думаю, стабільності курсу найближчим часом ніщо не загрожує", — прокоментував "Телеграфу" ситуацію на валютному ринку України, економічний експерт Борис Кушнірук.

Аналогічної думки дотримується економічний експерт Олександр Охріменко, за словами якого, змінити курс долара може лише щось глобальне, на зразок звільнення Херсона або скасування "зернової угоди". Без цього курс долара, швидше за все, навіть падатиме.