Курс долара у листопаді – експерт розповів, що його може обрушити

Читать на русском
Автор
5770
Курс долара залежатиме від зовнішньої політики
Курс долара залежатиме від зовнішньої політики. Фото fbc.ua

Експерт пояснив, що може обрушити гривню чи навпаки, девальвувати долар

Хоча курс долара на чорному ринку в Україні продовжує падати і опустився вже до 39,55-39,70 грн ., експерти не радять очікувати різкої зміни курсу, який, щоправда, можливий, але все ж таки малоймовірний.

Таку думку висловив економічний експерт Олександр Охріменко, за словами якого всі об’єктивні обставини говорять на користь повзучої ревальвації гривні та падіння курсу долара.

У той же час, залишилися деякі фактори, які можуть змінити ситуацію і призвести до зростання курсу долара або його різкішого падіння, наприклад, нижче 39 гривень. Щоправда, ці чинники дуже суб’єктивні, малоймовірні і лежать, скоріш, у площині психології.

"Припустимо, надуспішний наступ ЗСУ та звільнення Херсона можуть вселити у людей впевненість і на цій хвилі курс долара може різко впасти. З іншого боку, якщо, припустімо, трапиться скасування зернової угоди, на хвилі паніки курс долара може різко зрости. В обох випадках трапиться різка зміна, вона буде короткочасною і лише через людську психологію, але вона буде", — підкреслив експерт.

У той же час, банкіри вважають, що до кінця року курс долара неминуче зросте, щоправда, його зростання буде плавним і невеликим, лише 2-3% або 0,8-1,2 грн.