Долар нестабільний на чорному ринку: експерт дав прогноз на найближчий тиждень

Читать на русском
Автор
Через гойдалки долара певних труднощів зазнає і українська валюта Новина оновлена 13 грудня 2022, 10:32
Через гойдалки долара певних труднощів зазнає і українська валюта. Фото likein.ua

Вплив на валютний ринок мають кілька факторів, серед яких і регулярні блекаути

Вартість американського долара в найближчі кілька днів не перевищить позначки в 41 гривню. Це трохи різниться від попередніх прогнозів фінансових експертів, які розмірковують про ситуацію на валютному ринку в найближчому майбутньому. При цьому актуальний курс долара в обмінниках цілком вписується в зазначений "коридор" 40-41 грн.

Своє бачення ситуації з валютою в Україні озвучив голова департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко, пише OBOZREVATEL.

На найближчий тиждень — до 18 грудня включно — експерт не передбачає особливих коливань у вартості іноземних валют. Єдиним чинником, який може змусити долар "просісти", Марченко називає черговий серйозний блекаут, якщо росіяни масово обстріляють Україну. Це здатне зміцнити готівкову гривню на 2 чи 3%.

"Певний ризик тривалих блекауатів, непрогнозованість наслідків ракетних ударів спонукають людей зберегти гривневу готівку", — підкреслив він.

Актуальний на ранок 13 грудня курс долара ідеально вписується у спрогнозований Марченком "коридор". Попри те, що у продажу валюта США додала одразу п’ять копійок — до 41,10 грн, то у випадку купівлі вона трохи подешевшала — 39,97 грн.

Курс валют на чорному ринку України 13 грудня
Курс валют в Україні 13 грудня

Євро здорожчав щодо обох позицій: при купівлі вам запропонують 41,73 грн, при продажу — попросять 41,95 грн.

Як складається ситуація на українському міжбанку, можете дізнатися з інфографік нижче:

Курс долара в Україні 13 грудня
Курс долара у банках України 13 грудня
Курс євро в Україні 13 грудня
Курс євро у банках України 13 грудня

Раніше "Телеграф" розповідав, на яких позиціях долар закінчить нинішній рік та чого експерти очікують від валютного ринку 2023 року.