Долар може сильно подорожчати: названо дві причини

Читать на русском
Автор
1546
Долар в Україні поки що залишається стабільним Новина оновлена 15 грудня 2022, 09:32
Долар в Україні поки що залишається стабільним. Фото today.ua

Готівковий ринок валюти чутливий до новин з фронту та інших причин коливань

Курс долара на чорному ринку в Україні найближчого тижня не повинен серйозно змінитися. Стабільність збережеться до кінця року, вважають експерти.

Так, директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський вважає, що серйозного впливу будь-яких факторів нема. Послабити гривню можуть або сильні удари ворога по енергетичних об'єктах і повторний блекаут, або різке зростання попиту на паливо та генератори взимку.

Експерт розповів, що, за стабільності на готівковому ринку, вигідно тримати гривню і вкладати її для отримання найбільших відсотків. Він зазначив, що зараз відсоткові ставки зросли.

Згідно з актуальним курсом валют на 15 грудня, долар на готівковому ринку коштує 39,9/40 грн. Ціна євро — 41,95/42,2 грн.

Курс валют в Україні 15.12
Курс валют в Україні

Раніше "Телеграф" розповідав, що 2023 року курс долара на чорному ринку зміниться. Експерти очікують на девальвацію гривні та вартість долара близько 42,2 грн. У разі збігу несприятливих факторів, вартість валюти може дійти до позначки у півсотні гривень, але в середньому оцінюють потенціал вартості долара в 41,2 грн.